EYT’DE Son Durum! Yaşa Takılanlar Ne Zaman Emekli Olacak?

EYT’DE Son Durum! Yaşa Takılanlar Ne Zaman Emekli Olacak?

EYT için yaş sorunu çözülecek mi? EYT yasası gündemde mi? Meclis ne zaman erken emekliliği çıkartacak? EYT yasası çıkartılırsa kimler faydalanabilecek?Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
EYT’DE Son Durum! Yaşa Takılanlar Ne Zaman Emekli Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik için yaşa takılanların gözü meclisten gelecek haberde, emekli olmak için prim şartken bir de emeklilik yaşının doldurulması gerekiyor. Emeklilik yaşı gelmeden emekli olunamıyor, 1999 yılı öncesi sigortalı olarak işe başlayan vatandaşların sadece emeklilik yaşını doldurmayı beklemesi gerekiyor. Yeni yasaya göre sadece sigorta günlerine bakmak yeterli.

1999 Yılı Öncesi İçin EYT

8 Eylül 1999 tarihi öncesinde işe başlayanlar, sigorta günleri dolması şartıyla emekli olabiliyorlar. Kadın ve erkek vatandaşların sigorta giriş günleri aynı gün olsa bile sigorta günleri aynı anda dolmuyor çünkü 1999 senesinde işe başlayan bir kadın ve bir erkek aynı anda ne yazık ki emekli olamıyor, devletin çıkarmış olduğu yasa tasarısında aynı prim gün sayısına sahip olan kadın vatandaş 58 yaşında emekli olabiliyorken, erkek vatandaş 60 yaşını beklemek zorunda.

EYT Yasası Çıkarsa Kimleri Kapsayacak?

Eyt yasası çıkarılırsa; 8 Eylül 1999 senesinden önce sigorta girişi bulunan çalışanlar bu yasadan faydalanabilecekler. 4447 Sayılı Kanun ile emeklilik yaşı kadın vatandaşlarda 58, erkek vatandaşlarda 60 olarak belirlenmişti. Bu kanunda belirtilen tarihlerden önceki dönemde çalışmaya başlamış vatandaşların hakları kazanılmış hak olarak kabul edilecek dolayısıyla EYT yasasından faydalanabilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP