DOLAR

32,3638

-0.19%
EURO

34,6829

-0.38%
ALTIN(gr)

2.415,61

-0,79%
BİST 100

%
Size Kötü Bir Haberimiz Var, Akaryakıta Zam Yolda!

Size Kötü Bir Haberimiz Var, Akaryakıta Zam Yolda!

Bu haberi vermekten elbette, üzüntü duyuyoruz fakat akaryakıta bir zam daha yolda. 25 kuruşluk bir zam, direkt bir şekilde pompaya yansıyacak. İşte haberin detayları...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Size Kötü Bir Haberimiz Var, Akaryakıta Zam Yolda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde yaşanan enerji krizine bağlı bir şekilde doğalgaz ve akaryakıtta da meydana gelen bu kriz sebebiyle petrol fiyatları artış göstermeye devam ediyor. Diğer taraftan, Türkiye’de dolar kurunda meydana gelen çeşitli dalgalanmalar da bu rakamlara eklendiği takdirde akaryakıta neredeyse her hafta 3 defa zam geliyor. Vatandaşların artık ‘illallah’ ettikleri ve bir çözüm istedikleri bu durum, gitgide daha da zor bir hal almaya başladı. Avrupa’nın en pahalı benzinini kullanan Türkiye, yeni haftaya da akaryakıta gelen yeni zamlarla başlayacak. Büyükşehirlerde akaryakıtın fiyatı çift hanelere dayandı dayanacak.

 Akaryakıtta son zamanlarda peşpeşe gelen zamlar, vatandaşı adeta canından bezdirdi. Kemerinde bir delik daha açmak zorunda kalan vatandaş, aza tahammül etmek zorunda kalıyor. Artık sıkacak diş dahi kalmadı diyor. Oldukça da haklılar aslında. Akaryakıta her hafta 3 defa zam gelince tabii vatandaşı canından bezdirdi. Zamlar, direkt pompaya yansıyor. Depoyu fulleyen vatandaşların sayısı ise her geçen gün biraz daha azalıyor. Akaryakıta para yetiştiremeyen vatandaşlar, ikinci el araba piyasasını canlandırmaya hazırlanıyor.

Akaryakıt zamları ile ilgili Türkiye’nin değişik yerlerinden haberler geliyor. Akaryakıta para yetiştiremeyen vatandaş, arabasını satmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, toplu taşımaya yöneliyor ya da  bisiklet kullanma yolunu seçiyor. Vatandaş, kendi içinde böyle çözüm bulmaya çalışırken Diğer taraftan giderlerini de azaltmaya çalışıyor.

Akaryakıta Yeni Zam Var Mı?

Yarından itibaren geçerli olacak şekilde LPG zam gelecek. 25 kuruşluk zam, LPG’ye uygulanacak. Böylelikle İstanbul, Ankara, İzmir’de LPG’nin litresi 7 TL’ye kadar yükselecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP