DOLAR

32,4081

-0.08%
EURO

34,6601

-0.48%
ALTIN(gr)

2.391,91

-1,76%
BİST 100

%
TÜRK-İŞ, İlk Defa Asgari Ücretin Ne Kadar Olması Gerektiğini Söyledi
  • Finans 365
  • Gündem
  • TÜRK-İŞ, İlk Defa Asgari Ücretin Ne Kadar Olması Gerektiğini Söyledi

TÜRK-İŞ, İlk Defa Asgari Ücretin Ne Kadar Olması Gerektiğini Söyledi

Türkiye'de 7 milyon asgari ücretle çalışana doğrudan, vatandaşların tamamını ise dolaylı bir şekilde ilgilendiren asgari ücret zammı açısından heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Asgari ücret tespit komisyonu, 3 defa toplanmasına rağmen henüz bir anlaşmaya varılamadı. İşçi temsilcisi Türk-İŞ, ilk defa rakam telaffuz etti. Türk-iş Genel Başkanı Atalay, 'işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır' ifadesini kullanarak altındaki bir asgari ücretin ise kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
TÜRK-İŞ, İlk Defa Asgari Ücretin Ne Kadar Olması Gerektiğini Söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret tespit Komisyonu, 2022 senesi açısından zam oranlarını belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon, 1-9 Aralık tarihleri arasında 3 defa bir araya geldi. Fakat yeni asgari ücret rakamında henüz uzlaşma sağlanamadı.

 TÜRK-İŞ, İlk Defa Asgari Ücretin Ne Kadar Olması Gerektiğini Telaffuz Etti

Asgari ücret tespit komisyonu, ağır işlerde faaliyet gösteren bir asgari ücretli vatandaşın yaşam maliyetini 3567 lira olarak açıkladı. Yaklaşık olarak 7.5 milyon asgari ücretliyi temsil eden TÜRK-İŞ, ilk defa rakam telaffuz etti.

 İşçinin Kırmızı Çizgisi 4000 TL

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, ekonomik şartların ortaya çıkarmış olduğu etki ile beraber işçinin alım gücünün düşüşü geçtiğine dikkat çekti ve 4000 liranın altındaki bir asgari ücret rakamını kabul edilemez olduğunu söyledi. Atalay, asgari ücretli işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır ‘ifadesini kullandı.

 Asgari ücrette karar ne zaman açıklanacak?

Ergün Atalay, asgari ücret zammı açısından görüşmelerin devam ettiğini açıklayarak, uzlaşma ve karar toplantısı açısından hafta başını işaret etti. 13 ya da 14 Aralık tarihinde asgari ücretin ne kadar olacağına kesin kararın verileceğini söyledi.

TİSK: 3 Bin 500 Liranın Üzerine Çıkarmak Amacıyla Çalışıyoruz

Diğer taraftan işveren temsilcisi TİSK, işçiyi enflasyon rakamlarına ezilmeyeceklerini, resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceklerini söyledi. Rakamı daha da yukarı çıkarmak amacıyla hareket ettiklerini dile getiren TİSK, devletten vergi indirimi ile teşvik desteği talebinde bulundu.

 Bir gazetecinin ‘asgari ücret için aklınızdan geçen miktar 3100 TL mi?’ Sorusuna cevap veren Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu başkanı Özgür Burak Akkol,

“Öyle şey olur mu! İşveren fedakarlık yapacak. İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamış olduğu resmi enflasyon oranı %21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne ne yapılabilir? Şeklinde çalışıyoruz. 3500 TL’yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Vergi indirimidir, teşviktir”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP