DOLAR

32,5696

0.12%
EURO

34,9304

-0.25%
ALTIN(gr)

2.434,76

-0,05%
BİST 100

%
Beklenen Haber Sonunda Geldi Erken Emeklilik Şartları Açıklandı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Beklenen Haber Sonunda Geldi Erken Emeklilik Şartları Açıklandı

Beklenen Haber Sonunda Geldi Erken Emeklilik Şartları Açıklandı

Emeklilikten sonra sahip olunacak haklar herkesin araştırdığı bir konu halini aldı. Emeklilik öncesi haklar sonrası haklara ek olarak hızlı emekli olmanın da formülü araştırılıyor. Hamilelik sonucu erken emeklilik kadınlar için kurtarıcı olarak görülüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Beklenen Haber Sonunda Geldi Erken Emeklilik Şartları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğum Borçlanması ile Ne Kadar Hızlı Emekli Olabilirim?

Sadece hamilelik değil erken emekliliğe neden olacak diğer şartlar da belirlendi. Bu şartlara uygun olduğunuzu düşünüyorsanız erken emekli olmamanız için sebep yok. Hatta süreyi gayet kısaltıp 6 yıl erken emekli olmanız mümkündür. Özellikle staj sigortası, doğum borçlanması gibi ara detayları çok iyi değerlendirmelisiniz. Süre olarak küçümsediğiniz tüm detaylar alt alta toplandığında sizi 6 yıl önce emekli edebilir. Türkiyede bu noktada kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Edinilen bilgiye göre hazırlanan pakette kadınların doğum sonrası borçlanmasının sınırları belirlenmiştir. Pakete göre en fazla 2 yıl borçlanma yapılabilir. Bu iki yıl tek çocuk için geçerlidir. Örneğin, 3 çocuk olduğunda 6 yıl erken emeklilik hazır bir şekilde sizi bekleyebilir.

Doğum borçlanması için başvuru SGK’ya yapılacak. Staj sigortası da açıklamalara göre doğum borçlanması için geçerli bir süredir. Bunu da bildirmenizde bir sakınca yoktur. Evlat edinme sonucu çocuk sahibi olanlarınborçlanma yapmasına dair sorulara gelen cevaplara göre çocuk 2 yaşını doldurana kadar bir sorun yok. Borçlanma yapılabilir ancak Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile kişi arasında bir sözleşme muhakkak imzalanmalıdır. Birden fazla çocuk opsiyonunda tercih edilen çocuğa göre işlem başlatılabilir. Ve hangi çocuğu seçildiği, hangisi üzerinden işlem yapıldığı dilekçede belirtilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP