DOLAR

32,3421

0.18%
EURO

35,2153

0.04%
ALTIN(gr)

2.246,96

0,17%
BİST 100

%
Bir İnşaat Devi Daha İflas Etti! En Büyük Şirketler Arasında Yer Alıyordu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bir İnşaat Devi Daha İflas Etti! En Büyük Şirketler Arasında Yer Alıyordu

Bir İnşaat Devi Daha İflas Etti! En Büyük Şirketler Arasında Yer Alıyordu

İnşaat sektörüne yapılan tüm yapılandırmalara ve yardımlara rağmen sektörde sular durulmuyor. Türkiye’nin en büyük inşaat şirketlerinden birisi olan ve yine büyük şirketlerin alt işlerini yapan inşaat devi iflas etti. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Bir İnşaat Devi Daha İflas Etti! En Büyük Şirketler Arasında Yer Alıyordu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de bir çok projeye imza atan ve Kocaeli’nde yerleşkesi bulunan Destebaşı Grup Sanayi ve Ticaret AŞ. iflas kararı aldı. Gebze Asliye Ticaret mahkemesinde daha önce bir yıl sürelik 29 tarihinde doldu ve şirket resmen iflas etti.

İstanbul Sanayi Odasının açıkladı en büyük 500 şirket arasında yer alan Destebaşı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. şirkete yakın kaynaklardan edilen bilgilere göre 500 milyon borçla iflas etti.

Çamlıca Kulesinin tedarikçisi olan inşaat devinde bine yakın personel çalışıyordu. Şirketin Gebze, Sancaktepe, Kurtköy, İzmit ve Çayırova’da üretim tesisi, Gebze’de yine taş ocağı fabrikası bulunuyordu.

İnşaat firmasının iflas etmesi inşaat ve gayrimenkul sektöründe tedirginlik yarattı. Özellikle son günlerde konut kredilerine yapılan indirim sonrası canlanma beklenirken inşaat firmalarının maliyet ve kar elde etme konusunda zorlandıkları ve başladıkları projeler için yeteri finansman sağlayamadıkları dile getiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP