Sigorta Girişi Olan Herkese 1.250 TL!

Sigorta Girişi Olan Herkese 1.250 TL!

ABONE OL
23 Aralık 2022 23:42
Sigorta Girişi Olan Herkese 1.250 TL!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’ dan sigorta girişi olanlara müjdeli haber geldi! Vefat eden kişinin yakınlarına bir defaya mahsus verilen cenaze ödeneği ne kadar oldu? Bu yardımı kimler nasıl alıyor? SGK kurumuna bağlı çalışan veya çalışmış bir işçinin vefatı durumunda, yakınlarına bir defaya mahsus cenaze yardımı yapılıyor. Vefat tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde yapılan başvurular dikkate alınıyor. 5 yılı geçtiğinde ise hak kaybı yaşanıyor.

Başvuru Zamanı 5 Yıl!

SGK kapsamında en çok unutulan ödemelerden biri de cenaze yardımı parası. Ödemelerde öncelikli olarak kişinin eşi, yoksa çocukları, yoksa anne ve babası onlarda yaşamıyorsa kardeşleri bu ödemeyi alabiliyor.

Kimlere Cenaze Yardımı Yapılır?

Sigortalı birinin iş kazası veya meslek hastalığı sebebiyle vefat etmesi

Yaşlılık, malullük ya da iş göremezlik raporu alan kişilerin vefat etmesi

Kendisi için en az 360 gün olmak şartıyla yaşlılık, ölüm sigorta primi bildiren sigortalı kişiler vefat ettiğinde. Eğer kişi 360 günü doldurmuş ise bu kişinin öldüğünde sigortalı olup olmadığına bakılmaz.

Sigortalı kişinin vefatı SGK kurumuna dilekçe ile bildirildikten sonra yapılmaktadır. Nüfus kütüğüne işlenmeyen ölüm durumu varsa, ilgili belge kuruma bildirilmelidir. Vefat tarihi itibariyle 5 yıl başvuru süresi vardır. Bir kereye mahsus verilen bir ödenektir. Başvuru tarihinden itibaren ortalama 3 ay içinde sonuç belli olur. E-devlet üzerinden SGK şahıs ödemeleri sorgulaması yapılarak kontrol edilir.

2022 yılı için ödeme yapılacak olan tutar 1.250 TL’dir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (5)


HIZLI YORUM YAP