DOLAR

32,5708

0.28%
EURO

34,6594

-0.25%
ALTIN(gr)

2.503,64

0,79%
BİST 100

%
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Acil nakit para ihtiyacı duyan kişiler ihtiyaç kredisi faiz oranları çok yüksek olsa da yine de bankalardan kredi çekmeyi tercih ediyor. Peki, kredi çekmek için aranılan şartlar neler, kredi çekmek için sigortalı olmak şart mı?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankadan kredi çekmek için aranılan şartlar her bankaya göre farklılık gösterse de yine de tüm bankaların aradığı ortak bazı kriterlerde bulunuyor. Bunlardan biride “kredi çekmek istiyorum” diyen kişilerin aylık belgelenebilir gelir sahibi olması şartıdır.

Kredi çekmek için sigortalı olma şartı bulunmakla beraber bazı bankalar sigortalı olma süresi hakkında da yaptırım uygulamaktadır. Yeni işe girenlere kredi veren bankalar bulunduğu gibi en az 6 ay sigortalı olma şartı arayan bankalar da bulunmaktadır.

1 Aylık Sigortam Var Kredi Çekebilir Miyim?

Bu durumda bankaların bazıları esneklik gösterebilmektedir. Kolay kredi veren bankalar yüksek kredi notu ortalaması olması durumunda yeni işe girenlere kredi verebilmektedir. Ancak genelde 3 aylık sigortalıya kredi veren bankalar çoğunluktadır.

Yani yeni işe girenlere kredi veren bankalar bu kişilerin geçmiş dönemdeki sigortalılık süresi ve kredi puanı ile kredi sicili geçmişlerine bakmaktadır. Yüksek maaş ibraz etmesine rağmen düşük kredi tutarı için talepte bulunan, kredi notu yüksek olan, sigorta giriş çıkışı yapan, uzun sigortalılık süresi bulunan ve kredi sicili temiz olan kişilere bankalar genelde kredi onayı vermektedir.

Bankaların güncel kredi faiz oranları, kredi ve kredi kartı kampanyaları, ekonomi ve finans dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmek için sayfalarımızı ve mobil uygulamamızı indirebilirsiniz…

Android Mobil Uygulama İçin TIKLAYINIZ…

Facebook Sayfamız İçin TIKLAYINIZ…

Twitter Sayfamız İçin TIKLAYINIZ…

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP