DOLAR

32,6026

0.39%
EURO

34,8035

0.19%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
Yanlış Havale Nasıl Geri Alınır?

Yanlış Havale Nasıl Geri Alınır?

Vatandaşlar zaman zaman banka hesaplarından göndermek istedikleri para konusunda yanlış kişilere havale yapabilirler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Yanlış Havale Nasıl Geri Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yanlış kişilere yapılacak havale binlerce liralık kaybınız ile son bulabilir. Bir işlem yaparken ne kadar aceleniz olursa olsun mutlaka dikkatli hareket etmeli ve sakin kalarak o ödeme işlemini yapmalısınız.

Bankacılık işlemleri ve para gönderme işlemlerinde havale ve EFT yanlış kişiye gider ise burada büyük kayıplarınız olabilir ve bu kayıplar asla geri alınamayabilir.

Eğer ki yanlış kişiye havale yaptıysanız ve isim soyisim kısmına farklı bir isim yazdıysanız bu durumda banka karşı tarafa bu ödemeyi göndermeyecektir ve geri hesabınıza yatacaktır. Ama eğer ki gönderdiyseniz ve paranız karşı tarafa ulaştı ise doğru isimle bu durumda bankayı hemen aramalı ve ne yapabileceklerini sormalısınız.

Bu durumda bankalar kişilere ”karşı taraf ile konuşmanız gerekir” benzeri sözleri fazlaca söylerler zira burada sorumluluk size aittir ve banka bu konuda size hiçbir şekilde yardımcı olamaz, olmaz.

Hata Sizin, Bankada Suç Bulamazsınız!

Hatanın size ait bir hata olması dolayısı ile karşı tarafa gönderdiğiniz havale tutarını hiçbir şekilde geri alamayabilirsiniz.

Karşı taraf paranızı göndermeyi kabul etmez ise paranızı geri alma şansınız sıfıra yakın olabilir. Bu gibi durumlarda yargı yoluna gitmeli ve bir avukattan yardım almalısınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP