DOLAR

32,4778

-0.09%
EURO

34,8270

-0.56%
ALTIN(gr)

2.439,52

0,15%
BİST 100

%
Kara listede olanlara sicil affı geliyor! Bankalardan beklenen haber geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kara listede olanlara sicil affı geliyor! Bankalardan beklenen haber geldi

Kara listede olanlara sicil affı geliyor! Bankalardan beklenen haber geldi

ABONE OL
7 Şubat 2023 09:53
Kara listede olanlara sicil affı geliyor! Bankalardan beklenen haber geldi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar vatandaşlara kredi verirken inanılmaz hassas davranıyor. Bu durum haliyle vatandaşı oldukça zorluyor. İşte detaylar.. Vatandaşlar bankalardan kredi almak için her yolu deniyor. Yaşanan bu işsizlik vatandaşları kredi almaya zorluyor. Kredi kartlarına yüklenen vatandaşlar alınan kredileri de vaktinde ödeyemiyor. Yaşanan tüm olumsuzluklar vatandaşların kredi notlarına yansıyor. Kredilerin vaktinde ödenmemesi ve kredi kartlarının ekstresine gereken ihtimamın gösterilmemesi vatandaşı oldukça yıpratıyor. Bu durum bankalardan kredi alınmasını da zorlaştırıyor.

Bankalardan kredi alamayan vatandaşların yaşadığı mağduriyetler devleti harekete geçirdi. Bankaların çoğuyla yapılan anlaşmaya göre bankalar kredi başvurularında kara kapı defterlerini kullanmayacak Sadece kefil veya teminat gösterilmesi yeterli olacak. Kamu bankalarının tamamı ve özel bankaların bazılarının dahil olduğu kampanyada kredi limitleri ve diğer bilgiler de masaya yatırıldı. Buna göre esnek vade seçeneklerine ek olarak kredi faiz oranların da düşük olması vatandaşı hayli sevindirdi.

Bankalar zor dönemden geride bıraktığımız müşterilerine çektikleri kredi çeşitlerine göre geri ödeme tutarını belirli bir vakit yatırmadıkları zaman ile ilgili prosedür başlatması sicilinin bozulmasına sebep veriyor.

Sicil affı, bankacılık sisteminde kredi başvurusunda bulunarak belirli bir dönem geri ödeme tutarını yatırmaya vatandaşlar ile ilgili başlatılan takip işlemiyle birlikte yurttaşların kara listede yer almasına sebep oluyor. Sicil affı gelmediği prosese kara listede yer alan vatandaşlar hiçbir şekilde bankalardan kredi çekememektedir. Sicil affı, Meclis’te oylanıp yasalaştığı süre düzene girmektedir.

Sicil Affı Meclis’e Geldi Mi? 

Bankacılık sisteminde yaşanan zorlukların çözümü belli. Konu fakat yasa teklifiyle TBMM’ye taşınarak belirli bazı adımlar atılabilir. Devlet destekli uygulama kapsamında zor halde tespit edilen banka müşterileri kredi tutarlarını ödeyemedikleri bağlamda ipotekli mülküne el yerleştirilerek tutar değerinde kendisinden ödeme alınmaktadır. Yasal yöntemlerle oluşturulan işlere haciz ve icra ardından açık arttırma usulü uygulanıyor.

Ülkemizde bankacılık sektöründe işlem gerçekleştiren ama zorlandıkları vakit çıkamaz düşen vatandaşlar için çözüm TBMM’de gündeme taşınacak. Sicil affı geleceği bekleniyor. AK Parti bir çok konuyu içinde barındıran torba yasa teklifini Meclis’e sundu. Kanun teklifinde yer alan maddeler arasında bankacılık sisteminde zor duruma düşen vatandaşlar için de sicil affına yer verilecek. Teklif yasalaştığı an bankada kara listede yer alanlar direkt kara listeden çıkarılacak

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Binnur

    Benim kredi notum eksiye düştü.sebebi ise kredi kartı aidatı.yuzunden.bankadan kredi çekemiyorum kart aidatı ni ödemek için.sikinti benim için.en azından aidat borcu mu ödemek için kredi verin dedim veremeyiz dediler.bunun için başka bankadan da kredi çekemiyorum.gecmise baktığınızda.kredilerimi zamanda ödeyen birisiyim.kredi notum yüksekti.sirf aidat borcu yüzünden.yapilirmi bu.ben ve benim gibi kere yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.saygilarimla arz ederim


HIZLI YORUM YAP