Dikkat Altın Bu Gelişmeyi Bekliyor! Eğer Gerçekleşirse Çöküş Başlayabilir!
  • Finans 365
  • Altın
  • Dikkat Altın Bu Gelişmeyi Bekliyor! Eğer Gerçekleşirse Çöküş Başlayabilir!

Dikkat Altın Bu Gelişmeyi Bekliyor! Eğer Gerçekleşirse Çöküş Başlayabilir!

Altın yatırımcısı fiyatları etkileyen tüm gelişmeleri yakından takip ediyor. Altın fiyatlarını öncelikli olarak en çok etkileyecek gelişme hayata geçerse hızlı düşüşler yaşanabilir. İnfo Yatırım araştırma biriminin teknik yorumu eşliğinde altında destek ve direnç seviyeleri haberimizin detayında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Dikkat Altın Bu Gelişmeyi Bekliyor! Eğer Gerçekleşirse Çöküş Başlayabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnfo Yatırım araştırma birimi altın ile ilgili teknik analizini yayınladı. Eğer aşıda seri üretim başlarsa;

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği hareketlenmeler ile birlikte rekor fiyatlamalar gerçekleştiren altın fiyatlar içerisinde bulunduğumuz haftada sert aşağı yönlü gevşedi.

Özellikle hafta başında Rusya’nın koronavirüs aşısını onaylaması ve 2 hafta içerisinde seri üretime geçileceğini açıklaması küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Artan risk iştahı ile birlikte altında çıkışlar yaşandı ve kar realizasyonu da eklenince altın 1900 seviyelerinin altını gördü. Fakat buralarda uzun süre tutunamayan fiyatlar toparlanma eğilimine girdi ve tekrar 1900 seviyelerinin üzerine çıkmayı başardı.

Dün Amerika’dan gelen işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edildi. Gelen veriye göre ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta 1 milyon 191 binden 963 bine geriledi. Böylelikle ABD’de işsizlik maaşı başvuruları pandemi başladığından bu yana ilk kez 1 milyon sınırının altında gerçekleşmiş oldu.

Gün içerisinde piyasalar 15:30’da ABD’den gelecek olan Perakende Satışlar verisini takip edecek ve veri ile birlikte fiyatlar üzerinde volatilite artacaktır.

Tüm bunlar ışığında;

XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1986.31 – 2017.77 – 2052.01 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1937.57 – 1906.26 – 1863.69 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Piyasa uzmanları korona aşısında seri üretime geçildiği andan itibaren altın fiyatlarında hızlı düşüşlerin yaşanabileceği konusunda görüş belirtiyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP