DOLAR

32,5627

0.22%
EURO

34,9717

-0.07%
ALTIN(gr)

2.441,95

0,25%
BİST 100

%
Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapana 140 bin TL hibe para yardımı! Hibe desteği bu sefer ev alacakları mest etti!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapana 140 bin TL hibe para yardımı! Hibe desteği bu sefer ev alacakları mest etti!

Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapana 140 bin TL hibe para yardımı! Hibe desteği bu sefer ev alacakları mest etti!

ABONE OL
6 Ocak 2023 20:38
Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapana 140 bin TL hibe para yardımı! Hibe desteği bu sefer ev alacakları mest etti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe desteği bu sefer ev alacakları mest etti! Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapana 140 bin TL hibe para yardımı! Artış gösteren ev fiyatlarına rağmen vatandaş konut sahibi olma fikrine yine de sıcak bakıyor. Ev almak isteyen bireyler için destek konuşmalarının açıklanmasının ardından alınan kararla gelen hibe desteği, vatandaşın yüzünü güldürdü. Hibe için aranan şartların detayları haberimizde…

 140 TL’ye Kadar Hibe Desteği Devletten

Konut satın alabilmek için çaba gösteren vatandaşa sevindiren bir açıklama geldi. Verilecek destek sonucunda ev almak, bir nebze de olsa kolaylaşacak. Zor bir ekonomik süreçten geçerken gelen yüz güldürücü haber, herkesi sevindirdi. Geri ödeme talebi olmadan verilecek konut hibesi desteği, faydalanabilecek kişilere rahat bir nefes aldırdı. Hibe desteğinden, ilk defa ev alacak bireylerin faydalanması sağlanacak. Devlet tarafından sağlanacak bu destek için aranan ilk şart, kişinin ilk kez ev sahibi olacak olması. Diğer şartların neler olduğuysa uzun zamandır merak konusuydu.

Nasıl Destek Alınacak?

Devletin hibe desteği imkanından yararlanmak için izlenecek adımlar son derece basit. Ev almak isteyen kişinin ilk kez ev alıyor olması şartı oldukça mühim. Bu şart sağlanıyorsa kişi, diğer adımları da izleyerek destek fayda sağlayabilecek. Hibe desteğini alabilmek için atılması gereken ilk adım, bankalarda bir konut hesabı oluşturmak. Bu noktadan sonra alınacak destek, kişinin birikim yaptığı konut hesabının kaç aylık periyodda düzenli olarak kullanıldığı ve birikim yapıldığına bağlı olarak değişiyor.

Ziraat Bankası çeyiz hesabı ile evlenmeden evvelce birikim hesabı açarak en az 3 yıl süresince düzenli olarak para biriktiren gençlere 27 yaşından evvelce evlenmeleri koşulu ile hibe para yardımı yapılıyor. 2022 senesinde 16 bin 394 lira 72 lira üzerinden hesaplanan çeyiz parası rekor artış gösteren tekrar değerleme seviyesi rakamı üzerinden hesaplandığında 36 bin 548 liraya ulaşacak. Çiftlerin evlenmeden evvelce ayrı ayrı çeyiz hesabı açarak birikim yapmaları halinde alacakları para 73 bin 97 liraya çıkacak!

2023 senesinde ilk kez ev alan ve evlenen vatandaşların devletten alacakları toplam hibe para yardımı rakamı 140 bin liraya ulaşmış oldu.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP