10 Yıl Çalışanlar 50 Yaşından Önce Emekli Olacak! Emeklilerin Aklını Başından Alan Müjde Geldi!

10 Yıl Çalışanlar 50 Yaşından Önce Emekli Olacak! Emeklilerin Aklını Başından Alan Müjde Geldi!

ABONE OL
25 Aralık 2022 21:17
10 Yıl Çalışanlar 50 Yaşından Önce Emekli Olacak! Emeklilerin Aklını Başından Alan Müjde Geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar erken emekli olabilmenin yollarını arıyor, erken emekli olabilmek mümkün mü? Kimler erken emekli olabilir? Erken emeklilik için hangi şartlar karşılanmalıdır? On yıl boyunca çalışarak emekli olmak artık mümkün! 10 yıl boyunca çalışarak 51 yaşından önce emekli olma yöntemine bakanlık tarafından onay verildi. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

Vatandaşlar için kısmi emeklilik fırsatları sunulmakta, on yıl boyunca sigortalı olarak çalışan vatandaşlar 51 yaşından önce emekli olabilecekler. Kısmi emeklilikten yararlanmak isteyen vatandaşlar 3600 prim gün ödemesi vb. şartları yerine getirmeleri gerekir, 9 Eylül 1999 senesi ve 30 Nisan 2008 senesinden sonra sigortalı olarak işe giren vatandaşlar kısmi emeklilik hakkından yararlanabilecekler. Kısmi emeklilik de yıl şartı bulunmamakta fakat prim gün ödeme süresinde uzama olmaktadır, 9 Eylül 1999 senesinden önce işe giren vatandaşlar 15 sene çalışmaları dahilinde yaş şartı devreye giriyor.

On Yıl Çalışan Vatandaş Erken Emekli Olabilecek

Sunulmuş çeşitli yollar ile erken emekli olmak mümkün; doğum, askerlik borçlanması gibi… bunların yanı sıra on yıl boyunca sigortalı olarak çalışan vatandaşlar erken emekli olabilecekler. 1999 senesi öncesi sigortalı olarak işe giren vatandaşlar 15 yılı doldurduklarında yaş şartı devreye girmektedir, yaş şartını dolduran vatandaşlar emekli olabiliyor.

Erkekler 55, kadınlar 50 yaş şartını yerine getirmeleri dahilinde emekli olabilirler.

Prim yaş şartlarından hangisi daha sonra tamamlanırsa bu durumda kadınların 56, erkeklerin 58 yaşında emekli olabiliyor. Kısmi emeklilik maaşları ise normal maaşlara göre daha düşük.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP