DOLAR

32,5659

0.24%
EURO

34,9555

-0.07%
ALTIN(gr)

2.445,77

0,40%
BİST 100

%
Az Önce Müjde Verdi! SGK’ye Toplu Prim İadesi Yapıyor! Hemen Başvurun
  • Finans 365
  • Gündem
  • Az Önce Müjde Verdi! SGK’ye Toplu Prim İadesi Yapıyor! Hemen Başvurun

Az Önce Müjde Verdi! SGK’ye Toplu Prim İadesi Yapıyor! Hemen Başvurun

ABONE OL
28 Aralık 2022 22:20
Az Önce Müjde Verdi! SGK’ye Toplu Prim İadesi Yapıyor! Hemen Başvurun
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar SGK’ya başvurarak para iadesi alma hakkına sahipler. Para iadesi nasıl alınır? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…Çalışanlar emekli olabilmek için prim günü ödemesi yapmaktalar ekonomik olarak sıkılan vatandaşlar peşin olarak çekebilirler. Vefat etmiş sigortalı vatandaşlar üzerinde hak sahibi olan yakınları ölüm aylığı alamıyorlarsa ödenmiş prim ücretini toplu olarak alabilirler, şartlar neler merak ediliyor.

Kimler Prim İadesinden Yararlanabilir?

SGK’ya yatırılan primleri iade almak isteyen vatandaşlar için bu yöntem iki farklı yolla yapılabiliyor. Emeklilik yaş şartını karşılayan vatandaşlar gün sayısı yeterli olan vatandaşlar SGK prim ödemelerini peşin olarak iade alabiliyorlar. Bunun harici çalışırken prim ödemesi fazla yatırılmış olan vatandaşlar fazla olan kısmı iade alabiliyorlar. Prim ödemesini yapıp diğer şartları karşılayan kişiler de prim ücretlerini toplu şekilde alabiliyorlar, vatandaşlar prim iadesi için başvuru nasıl yapılıyor merak ediyorlar, işte detaylar…

Toplu Prim Ödemesi İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Prim ödemeleri yapılıp emekli olamayan vatandaşlar toplu prim ödemesi için başvuru hakkına sahipler. Başvurular nereden yapılacak merak ediliyor, başvurular için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri ya sa Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılmalı, başvuru sonrası onay alıp iade alabilecek kişiler:

  • Çalıştığı işten ayrılan vatandaşlar
  • 1 Ekim 2008 senesi sonrası çalışmaya başlayan vatandaşlar
  • İş yerini kapatan vatandaşlar
  • Emeklilik yaşı gelmesine rağmen şartları sağlayamayan vatandaşlar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP