Sigorta Girişi Olmayanlara Emeklilik! SGK’dan Resmi Açıklama Yapıldı!

Sigorta Girişi Olmayanlara Emeklilik! SGK’dan Resmi Açıklama Yapıldı!

ABONE OL
8 Ocak 2023 20:50
Sigorta Girişi Olmayanlara Emeklilik! SGK’dan Resmi Açıklama Yapıldı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak herkesin hayalidir, artık bu hayali gerçekleştirmek için illa çalışma hayatına gerek yok. Ev hanımları da emekli olabilecek, isteğe bağlı sigorta girişi yapan ev hanımları 5.500 TL maaş alabilecek. İşte detaylar..

Çalışmadan emekli olmak herkesin hayalidir, artık hayal olarak kalmayacak. Ev hanımları da emekli olabilecek, üstelik aylık 5500 Tl alabilecekler. En önemli şart ise herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olmak. İsteğe bağlı sigorta yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. 5510 sayılı kanunun 50. Maddesine göre sigorta biçimi genel sağlık sigortasını da kapsıyor. Yani vatandaş ücretsiz bir şekilde sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecek.

Emeklilik koşulları herkeste aynıdır sadece yöntemler farklılık gösterir, sigortalı çalışan olun veya olmayın SGK’ya prim ödemesi yapılmalıdır. Ardından prim günü ve yaş dolunca herkes emekli olabilir.

Peki çalışmadan emekli olmanın koşulları nelerdir?

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmamak
  • Malullük maaşı almamak
  • Emekli maaşı almamak
  • Dul maaşı almamak
  • Yaşlılık aylığı almamak

Başvuru Nasıl Yapılır?

Peki başvuru nasıl yapılıyor? 1 Ekim 2008’den sonra yapılan isteğe bağlı sigortalar Bağkur statüsüne girer. Eğer vatandaş ilk defa bu sigortaya başvuracaksa sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezlerine İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi başvurusunda bulunulabilir.

Peki isteğe bağlı sigortanın prim günü kaç olmalıdır? Eğer tarım sigortası kapsamında emekli olunacaksa SSK kapsamında emekli olunur. Sigorta priminizi yeni yatırmaya başladıysanız yaş gününüzü beklemeniz gerekir yani 5400 gün, normal emekli olacaksanız da 7200 günü tamamlamanız gerekir. Ev hanımları için, normal emeklilik için 9000 gün prim ödemeleri yapmaları gerekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP