DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
İŞKUR TYP ile 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR TYP ile 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?

İŞKUR TYP ile 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?

ABONE OL
7 Ocak 2023 09:04
İŞKUR TYP ile 50 Bin personel alımı yapılacak! TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

TYP başvuruları hangi şartlarla, nereden yapılacak? İŞKUR TYP ile 50 Bin personel alımı yapılacak! İşkur’dan binlerce işsize ilaç gibi haber. En az 8.500 TL ile personel alımı yapacağı duyuruldu. Hangi şartları taşıyan vatandaşlar bu ilanlara başvurabilir? İş başı eğitim programlarından yararlanma hakkı kazanmak için ne yapılması gerekiyor? Kpss puanı olmadan da başvuru yapılabilir mi? İşte detaylar..

İşkur genç-yaşlı pek çok işsizi sevindirecek bir olaya imza attı. Dolgun maaşla personel alımlarına başlayan kurum sınavsız başvuru yapılacağını duyurdu. Kpss puanı düşük olduğu için endişe eden insanları bu dertten kurtarmayı hedefleyen İşkur işbaşı eğitim programlarıyla da yüzbinlerce vatandaşa istihdam kapısı aralamayı planlıyor.

20’den farklı şehirde zorunlu olarak işçi alımı yapacağını duyuran İşkur birbirinden farklı alanlarda da onlarca kurs açarak hem insanlara iş kapısı hem de mesleki eğitim becerisi kazandırmayı hedefliyor. Hangi kurslara kimler katılabilir?

İşkur’dan Meslek Edindirme Kursları

Birçok alanda meslek kursları açan İşkur vatandaşlara iş için gerekli olan bilgi ve donanımı sağlamak için çalışıyor. Her yaştan insanın katılabileceği bu kurslardan bazıları ise şunlar:

Bilişim ve teknoloji alanlarında 6 aylık eğitim kursları

Tehlikeli meslek dalları için en asgari eğitim süresi

Bunların dışında kalan meslek dalları için ise maximum 3 aylık eğitim

İş imkanları yüksek olan kurslara öncelik veren İşkur kendisine başvuran hiçbir vatandaşı geri göndermiyor. Kursları tamamlayan her vatandaşa sertifika da vererek istihdam ihtimalini garantiliyor. Geleceğin meslekleri olarak görülen bilişim ve teknoloji alanında çok fazla talep olması İşkur’un da dikkatini çekmiş olacak ki en fazla kursların bu alanda açıldığı dikkat çekiyor. İlerleyen zamanlarda yine benzer adımlar atılması bekleniyor.

İŞKUR TYP Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR TYP müracaatları çevrimiçi olarak yapılabilecek. Vatandaşlar İŞKUR sistemine girdikten sonra müracaat yapılacak TYP programını bularak bu sayfa üzerinden müracaat işlemlerini gerçekleştirecekler. Hem de E-devlet üzerinden de müracaat yapılabilecek. Vatandaşlar ALO 170’i de arayarak TYP müracaatında bulunabilecekler.

İŞKUR’un işe yerleştirme programlarından birisi olan TYP açılım olarak Toplum Yararına Program manasına gelmektedir. Bu kapsamda işe alınacak olan personeller kamuya yarayacak işlerde değerlendirilmektedirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Hasan Aydoğdu

    İep kursları tamamen kalkmalı adamlar 6 ay çalıştırıyor bedavadan sonra iş çıkışı veriyor millet yine rezil. Olan fakir fukaraya oluyor


HIZLI YORUM YAP