Bu tarihe dikkat! Altın fiyatları vatandaşa göbek attıracak! Tunç Şatıroğlu altında pimi çekti!
  • Finans 365
  • Altın
  • Bu tarihe dikkat! Altın fiyatları vatandaşa göbek attıracak! Tunç Şatıroğlu altında pimi çekti!

Bu tarihe dikkat! Altın fiyatları vatandaşa göbek attıracak! Tunç Şatıroğlu altında pimi çekti!

ABONE OL
2 Aralık 2022 09:54
Bu tarihe dikkat! Altın fiyatları vatandaşa göbek attıracak! Tunç Şatıroğlu altında pimi çekti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tunç Şatıroğlu altında pimi çekti! Bu tarihe dikkat! Altın fiyatları vatandaşa göbek attıracak! Piyasalarda yılın son aylarında bulunduğumuz bu günlerde çok büyük dalgalanmalar yaşanıyor. Bu dalgalanmaların çok önemli sebepleri bulunuyor. Bu sebepler arasında özellikle Amerika’da FED toplantısının yapılacak olması ve orada alınacak kararların dünya ekonomisine yansıması olarak gösterilmektedir.

Altın Fiyatlarında Ortalık Darmaduman

Altının inişli çıkışlı seyri devam ediyor. Bir süre önce düzen altın fiyatları yeniden artmaya başladı. Altının bu şekilde dalgalı bir seyir göstermesi yatırımcıları korkutmaya başladı. Altının daha da fazla düşme tehlikesi göstereceğini düşünenler yatırım konusunda da kendilerini engellemiş görünüyor. İşte bu dönemde Tunç Şatıroğlu öyle tahminlerde bulundu ki bu tahminleri duyanlar şaşkına döndü!

Altın ne kadar artar ve üst sınırı geçer mi şeklinde beklentileri olanlar yapılan yorumlara kulak kesiliyor. Altın ile ilgili doğru tahminleri ile tanınan Tunç Şatıroğlu bu sefer altının çok yükseleceği ve kazandıracağını söyledi. Bu tahminleri duyanlar yatırım alanlarını araştırmaya başladı.

Tunç Şatıroğlu, “Altın fiyatlarında yükselişleri açıkladığım koşullarda bekliyorum. Peki bu nasıl olabilir? Yarın akşam FED faiz kararının açıklanmasının sonrasında bu gerçekleşebilir. Bunun dışında ABD enflasyonunun beklentilerden biraz daha düşük gelmesi halinde altın fiyatlarında iyi bir yükseliş takip edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Altın piyasasına dair kritik tespitler yapan Tunç Şatıroğlu, “Ons altın bağlamında şu anda 1.659 Dolar kritik bir yer ve orayı geçmiyor. Aşağıda ise 1.645 Dolar oranı baraj olarak duruyor. Yarın akşam FED faiz kararının sonrasında altın fiyatlarında yön belli olacak. FED toplantısından beklentimiz 75 baz puanlık faiz artırımı olması.

Fakat mühim olan o değil. FED Başkanı Jerome Powell bundan sonra Aralık ayında da 75 baz puan faiz artırımı yapacağız şeklinde şahin bir açıklama yapmaması bekleniyor. Önemli olan bunun pazarının nasıl algılayacağıdır. İşte altın fiyatları o algıyla değişecek” diyerek sözlerini bitirdi.

finans365.com özel haber

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Finans365 kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yorumlar Tunç Şatıroğlu’nun kendi görüşleridir. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP