Selçuk Geçer’den evlere şenlik altın fiyatları ve dolar kuru tahmini! O tarihte dolar 30 TL üzerine çıkacak
  • Finans 365
  • Altın
  • Selçuk Geçer’den evlere şenlik altın fiyatları ve dolar kuru tahmini! O tarihte dolar 30 TL üzerine çıkacak

Selçuk Geçer’den evlere şenlik altın fiyatları ve dolar kuru tahmini! O tarihte dolar 30 TL üzerine çıkacak

ABONE OL
26 Şubat 2023 20:11
Selçuk Geçer’den evlere şenlik altın fiyatları ve dolar kuru tahmini! O tarihte dolar 30 TL üzerine çıkacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihte dolar 30 TL üzerine çıkacak. Selçuk Geçer’den evlere şenlik altın fiyatları ve dolar kuru tahmini! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın ve dolar kurlarındaki artış hakkında yeni tahminlerde bulundu. Küresel piyasalardaki değişimlerin altın ve dolar piyasasında büyük artışlara neden olduğu günümüzde, Rusya ve Ukrayna arasında çıkan gerilim ve Türkiye ekonomisindeki bozulmalar da piyasaları büyük oranda etkisi altında bırakmaktadır.

Selçuk Geçer, altın ve dolar kurları için rekor seviyelerde artışların olacağını öngörmekte ve piyasalardaki hareketliliğe dikkat çekmektedir. Ons altının 1.900 dolar seviyesine geldiğini belirten Geçer, kritik noktanın aşıldığını ve ons altının 1.950 dolar seviyesine yükseleceğini ifade etmektedir. Ayrıca, ons altının 1.950 dolar seviyesini aşması durumunda bir ons altının 1.990 ve 2000 dolar civarına yükselmesinin beklendiğini söylemektedir. Geçer’e göre, tahmin edilen seviyelerin aşılması durumunda altında rekor bir yükseliş gerçekleşecektir. 2023 yılı için de rekor beklentilerini açıklayan ünlü ekonomist, uzun zaman önce tahminlerini paylaşmıştı.

Dolar kuru konusunda ise Geçer, Türkiye için doların artmasının kaçınılmaz olduğunu ve petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaşacağını belirtmektedir. Bu yükselmelerin, Türkiye’nin yüksek enflasyon ile karşılaşmasına neden olacağını da açıklamaktadır. Geçer, dolar yükselişinin olağan bir durum olduğunu ifade etmektedir ve 9 ay öncesinde dolar kurunun 17-18 seviyelerine çıkacağını öngörmüştü. 2023 yılı için dolar kurunun 30 TL olabileceğini belirten Geçer, kaynakların kullanılarak bu oranın 13 kur düzeyinde tutulabileceği şeklinde açıklama yapmıştır. Aksi takdirde, vatandaşların ev ya da araba alırken 30 TL dolar kurundan etkileneceğini de belirtmiştir. Geçer, verilerden anlaşılacağı üzere kurun çok hızlı bir şekilde 18’in üstüne çıkacağı ve bu seviyede kalacağını ve fiyatlarında büyük oranda etkileyeceğinin tahmininde bulunmaktadır.

Selçuk Geçer’in tahminleri piyasaların geleceği hakkında önemli bilgiler vermektedir.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP