Elini çabuk tutan kazanır! Ünlü ekonomist fırsat bu fırsat dedi! Altının çıkabileceği en son rakamı söyledi
  • Finans 365
  • Altın
  • Elini çabuk tutan kazanır! Ünlü ekonomist fırsat bu fırsat dedi! Altının çıkabileceği en son rakamı söyledi

Elini çabuk tutan kazanır! Ünlü ekonomist fırsat bu fırsat dedi! Altının çıkabileceği en son rakamı söyledi

ABONE OL
10 Mart 2023 22:43
Elini çabuk tutan kazanır! Ünlü ekonomist fırsat bu fırsat dedi! Altının çıkabileceği en son rakamı söyledi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının çıkabileceği en son rakamı söyledi. Elini çabuk tutan kazanır! Ünlü ekonomist fırsat bu fırsat dedi! Altın piyasası, bu yılın başında hareketli bir şekilde başlamıştı ancak yaşanan artışlar bir süre sonra yerini düşüşe bıraktı. Bu durum, altına yatırım yapan birçok kişi için olumsuz bir gelişme oldu ve yatırımcılar, olası bir yükseliş olmazsa diye yedek planlar oluşturma aşamasına geçti. Neyse ki, altın piyasasındaki uzman kişilerden olumlu açıklamalar kısa süre önce geldi.

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde altın yatırımcıları için büyük alım fırsatları doğacağını söylüyorlar. Altın için oluşmuş olan olumsuz tablonun uzun sürmeyeceğini belirten uzmanlar, ayrıca ABD’de oluşacak durumları dikkatle izlemek gerektiğini de belirttiler.

ABD’den gelecek haberlerin önemi altın piyasası tarafından yakından takip ediliyor. Önümüzdeki hafta ABD’de oluşacak olan yeni enflasyon rakamlarının altının fiyatını değiştireceği belirtiliyor. Eğer enflasyon rakamları 8.1 seviyesinin altında olursa, 10 yıllık tahvil faizlerinde bir rahatlama olacağı ve bu durumun altın alımı için bir fırsat yaratacağı söyleniyor. Uzmanlar, altın yatırımcılarına bu tür bir fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirtiyorlar.

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken, yatırımcılar uzmanların geleceğe dair tahminlerini merakla beklemektedirler. Uzmanlar, alım fırsatının doğacağını ancak dikkatli hareket etmenin önemli olduğunu vurguluyorlar. ABD dolar endeksinin oluşacak yeni fiyatlarda önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ons başına fiyatlarda olası bir düşüşün gram altın fiyatlarına da aynı etkiyi yaratacağını ve bu senaryonun gerçekleşirse altın yatırımcılarına alım için fırsat doğacağını belirtiyorlar. Ancak, yeni düzelmeye başlayan pandemi süreci ve hali hazırda devam eden savaşın bu senaryoya ne düzeyde etki edeceği henüz tam olarak bilinmiyor. Bilinen en önemli şey, bu konuda yapılacak olan açıklamaları dikkatli bir şekilde takip etmek gerektiğidir.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP