DOLAR

32,3437

0.18%
EURO

35,1730

-0.04%
ALTIN(gr)

2.245,35

0,09%
BİST 100

%
Kanal İstanbul Projesinde İmar Planları Belli Olmaya Başladı! İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kanal İstanbul Projesinde İmar Planları Belli Olmaya Başladı! İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

Kanal İstanbul Projesinde İmar Planları Belli Olmaya Başladı! İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?

İstanbulluların merakla beklediği Kanal İstanbul Projesinde son durum ne? 2019 yılının sonuna yaklaştığımız günlerde yatırımcılar ve arsa sahipleri Kanal İstanbul imar planları açıklandı mı? Ve Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? Sorularının cevaplarını aramaya başladı. İşte Kanal İstanbul Projesinde son durum.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
Kanal İstanbul Projesinde İmar Planları Belli Olmaya Başladı! İlk Kazma Ne Zaman Vurulacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul seçimlerinin ardından belirsizliği giren Kanal İstanbul projesi için ham vatandaş hemde yatırımcılar bakanlıktan gelecek açıklamayı bekliyor. Projenin açıklanmasından bu yana çok fazla eleştiriyi de yanında getiren proje için henüz bir açıklama yapılmadı. Proje için çevrede arsa ve arazi yatırımı yapanlar merakla Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki son durum ne?

Kanal İstanbul İmara açıldı mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en son açıklanan imar planına göre Arnavutköy tarafında bulunan Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 3 milyon metrekare büyüklüğünde bir alana TOKİ tarafından hazırlanan imar planları geçtiğimiz aylarda onaylandı.

Bu gelişmenin ardından Kanal İstanbul’a yakın yatırım yapan yerli ve yabancı bir çok yatırımcının bekleyişi hazırlık aşamasına döndü. Çünkü bölgede İmar planları açıklanmaya başladı.

İlk olarak açıklanan imar planı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul arasındaki alanda açılması kademeli olarak imara açılacak yorumlarını beraberinde getirdi.

Konut Projeleri Ağırlıklı Olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı personeli için büyük konut yapılacağının açıklamasının ardından konut projelerinin bölgede ağırlıklı olarak yer alması bekleniyor. İmara açılan alanda yüze 8 orman alanı yer alacak ve kalan kısımda konut ve sosyal projelere ağırlık verilecek.

Kanal İstanbul Ne Zaman Başlayacak?

Geçtiğimiz aylarda İş adamı Nihat Özdemir 2019 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılabileceğini açıklamasının ardından bu yılın bitmesine az bir süre kala bekleyişi artırdı. Kanal İstanbul projesi için yıl sonuna kadar imar ve ihale açıklamalarını bekleyen vatandaşlar yapılacak açıklamaları dikkatle takip ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP