DOLAR

32,3358

0.16%
EURO

35,1885

-0.01%
ALTIN(gr)

2.240,99

-0,10%
BİST 100

%
Konut Fiyatlarında Düşüş mü Yaşanacak? Konut Fiyatlarında Son Durum!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Konut Fiyatlarında Düşüş mü Yaşanacak? Konut Fiyatlarında Son Durum!

Konut Fiyatlarında Düşüş mü Yaşanacak? Konut Fiyatlarında Son Durum!

Yeni bir ev hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatların da düşüş olur mu sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. TCMB 2020 senesi Temmuz ayına ait olan konut fiyat endeksi verisini paylaştı. Temmuz ayından önceki aya göre yaşanan yükseliş bildirildi. Peki, konut fiyatları yükseldi mi? İşte konut ücretlerin de son durumlar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Konut Fiyatlarında Düşüş mü Yaşanacak? Konut Fiyatlarında Son Durum!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut ücretlerin dek i son gelişmeler ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merak konusu oluyor. Konut fiyatların da düşüş olur mu sorularına cevaplar aranıyor. Peki, konut fiyatların da düşüler olacak mı? Konut fiyatları ne zaman düşer cevapları haberimizin detayında.

Konut Fiyatların da Artış mı Yaşandı?

Paylaşılan verilere göre temmuz ayı fiyat endeksine göre konut fiyatları ile ilgili yükselmeler gözlemlendi. Konut fiyat endeksi temmuz ayından önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artış göstererek 141,4 seviyelerine ulaştı. Bir önceki yılın aynı aylarına bakıldığı zaman bu oran yüzde 25,8 olarak göze çarpıyor. Aynı dönemler de reel anlamada yüzde 12,6 oranlarında bir yükseliş yaşandığı gözlemleniyor. Şimdi konut almak ya da yatırımlarını konut alanında değerlendirmek isteyen bireyler, konut fiyatları hangi yönde ilerler sorunun cevabını araştırmaya başlıyor. Peki, konut fiyatları neden yükseldi?

Konut Fiyatları Ne Durumda İlerliyor?

En büyük iller temel alınarak fiyat endeksleri incelendiği zaman Temmuz ayından bir önceki aya kıyasla İstanbul, İzmir ve Ankara şehirlerin de 1,3 oranında bir yükselme gözlemlendi. Bir önceki yılın aynı ayları değerlendirildiğin de İstanbul ili için 22,5 oranında yükselme, Ankara için 25.3 oranında, İzmir’e bakıldığında ise 28.6 oranında yükselme görüldü. Şimdi insanlar tarafından konut fiyatları düşecek mi sorusunun cevabı araştırılmaya devam ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP