DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Krizi Fırsata Çeviren Ortam

Krizi Fırsata Çeviren Ortam

Tüm dünyada başlayan korona virüs salgını, çalışma hayatında da yeni çalışma konseptleri ortaya çıkardı. Evden çalışma, online toplantılar, esnek çalışma saatleri derken, çalışma sistemlerinin değişebileceğini de öğrenmiş olduk. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Krizi Fırsata Çeviren Ortam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile Oluşan Yeni Düzen

Hayat eve sığar sloganıyla birlikte her işimizi evlerimizden online şekilde yürütebileceğimiz anlaşıldı. Şirketler, iş akışının evden de gidebileceğine ikna oldu. Bu yüzden esnek ofis modelleri oluşturulmaya başlandı. Esnek ofis modelleriyle hem yatırım masrafları azalıyor hem de süreçler hızlanıyor. Belki de bu yüzden, önümüzdeki dönem esnek ofisler daha fazla ortaya çıkacak.

Çalışma hayatında yaşanan bu değişimi bir akım halinde lanse edilmesi, yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını hızlandırdı. Ev ortamında lansmanlar, konserler, eğitimler düzenlendikçe teknolojinin açıklığıyla, her yerin ofis ortamına dönebileceği görüldü.

Krizin Fırsata Dönmesi

Kriz döneminde yaşanan bu olumsuzları fırsata çevirmenin yolunu arayan girişimciler, yeni ofis konseptine geçişin Pandemi ile hızlanmasını olumlu buluyor. Yaşadığımız kriz her türlü sektör açışından orta ve uzun dönemde faydalı olacak şekilde düşünülebilir. Evden çalışmaya geçilmesi ile birlikte, çalışma şekli çok hızlı bir şekilde değişiyor. Çalışanın kendi konfor alanındaki yaratıcılığının fark edilmesi bu çalışma şekline yönelmeyi hızlandıracak gibi görünüyor.

Esnek çalışma ofisleri, şimdiye kadar bireysel tercih edilirken; artık kurumsal olarak da kullanılıyor. Workington olarak planlanan çalışma alanları sayesinde, ofis rahatlığında her türlü toplantılar gerçekleşiyor. Bu sayede belki ofis kiralama masrafları önemli ölçüde düşürülüyor.

Konunun gelişime açık olması, hem çalışan hem de kurumsal firmalar açısından dikkatle izleniyor. Gelecek iş döneminde serbest çalışma alanlarında önemli gelişmeler yaşanacak ve bu girişimin büyüyerek devam edeceği gözlemleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP