DOLAR

32,4653

-0.07%
EURO

34,8418

-0.38%
ALTIN(gr)

2.444,47

0,35%
BİST 100

%
Süre 2 Ay Daha Uzatıldı Vatandaş Bayram Etti Ödemeden Herkes Yararlanıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Süre 2 Ay Daha Uzatıldı Vatandaş Bayram Etti Ödemeden Herkes Yararlanıyor

Süre 2 Ay Daha Uzatıldı Vatandaş Bayram Etti Ödemeden Herkes Yararlanıyor

PTT pandemiden bu yana vatandaşlara destek ödemesi sağlıyordu. Ancak normalleşme sürecinin konuşulması kafaları iyice karıştırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Süre 2 Ay Daha Uzatıldı Vatandaş Bayram Etti Ödemeden Herkes Yararlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş maddi olarak kendini toplayamamışken normalleşme sürecinin konuşulması herkesin canını bir miktar sıktı. İş yerlerinin hala kapalı olması ve ekonomik durgunluk vatandaşın normalleşmesine pek izin vermiyor. Devlet bu durumu gözlemleyerek yeni bir çalışmaya daha imza attı. Buna göre PTT ile anlaşmalarını yenileyerek 1180 TL olarak yapılan ödemeleri 2 ay daha uzatmaya karar verdi. Vatandaşlar bu şekilde maddi olarak kendilerini toplamış olacak. Ödemeler günlük olarak değil yine aylık olarak devam edecek. Bu genel olarak olumlu bir gelişme olsa da vatandaşların bir kısmı günlük ödemeden yanaydı. Ancak ilerleyen dönemlerde ödemelere zam yapılması gibi bir durum söz konusu olacağından zam oranlarının toplu şekilde aya yansıtılması daha kolay olacak.

İşsiz Vatandaşlar İçin Fon Oluşturuldu

PTT vatandaşlara hızlı şekilde ödeme yapmayı istediğindenişlemlerini zorlaştıracak ya da yavaşlatacak hiçbir durumu gündemine almıyor. Ödemelerin yine nakdi olarak yapılacağı belirtildi. Elektrik, doğalgaz gibi ödemelerin nakdi olmaması vatandaşta bu ödemelerinde nakdi olmayacağı kanısını uyandırmıştı. Beklenen olmadı ve yeni dönemde ödemeler nakdi olarak gerçekleştirilecek. Ödemelerin iki ay daha uzatılmasına işsiz vatandaş sayısının pandemi döneminde daha da artmasıyla beraber karar verildi. İşsizlik sigortası fonu sayesinde gerçekleştirilecek ödemelerin kontrolü İŞKUR tarafından sağlanacak. Bundan dolayı ödemelerden yaşanacak bir sorunda İŞKUR’a doğrudan müracaat etmek mümkün. Başvuru yapacak olan vatandaşların 4857 Sayılı Kanunun 10. Maddesine göre işten çıkartılmış olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP