DOLAR

32,5914

0.31%
EURO

35,0470

0.2%
ALTIN(gr)

2.459,24

0,96%
BİST 100

%
Taşeronlara Müjdeli Haber! TİS Öncesi Beklenen Yüzdelik Dilim Haberi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Taşeronlara Müjdeli Haber! TİS Öncesi Beklenen Yüzdelik Dilim Haberi!

Taşeronlara Müjdeli Haber! TİS Öncesi Beklenen Yüzdelik Dilim Haberi!

Kamu kurum ve kuruluşları içerisindeki taşeronların gözü maaş iyileştirmeleri ve yüzdelik dilimdeydi, sendika TİS öncesinde beklenen müjdeli haberi 4D’li kamu taşeronlarına verdi! Tüm detaylarıyla haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Taşeronlara Müjdeli Haber! TİS Öncesi Beklenen Yüzdelik Dilim Haberi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu kurum ve kuruluşları içerisinde hizmet veren taşeronlar dört gözle maaş iyileştirmelerini ve yüzdelik dilim haberini beklemekteydiler, sendika TİS öncesi yüzdelik dilim müjdesini verdi. 2020 senesi öncesinde TİS sürecine odaklanmalar yapılmıştı, bu alanda hem taşeronlar adına hem işçiler adına talep metinleri yayımlanmaya, konu ile ilgili yoğun görüşmeler devam etmekte.

Bilindiği üzere taşeronlar için yürürlüğe girecek maddede, taşeronların yalnızca yıl içerisinde 4+4 oranlarında zam almaları söz konusu olacak. Hayat pahalılığı ve reel enflasyona göre taşeron vatandaşların maaşlarında ezilme yaşamamaları için iyileştirme maddeleri gündemde konuşulmakta.

İşçiler Yalnız Bırakılmayacak!

Uzlaşıya uygun olan maddeler için yapılan basın açıklamalarında yüzdelik dilim konusunda işçilere hak tanınacak. Söz konusu talep metni içerisinde 10 Ocak 2019 tarihi içerisinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı içerisinde 31 Ocak 2019 tarihinde sağlık bakanlığı için 14 Şubat 2019 tarihinde ise kamu denetçiliği kurumu için başvuruda bulunulması beyan ediliyor. Genel Başkan Gülbaba ve Genel Başkan Yardımcısı Gündoğan ile birlikte imzalanacak olan bildiride yüzdelik dilim konusunun bordolara yansıması için mücade etmeleri gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP