DOLAR

32,3395

0.17%
EURO

35,1137

-0.22%
ALTIN(gr)

2.233,20

-0,44%
BİST 100

%
Yaşlılar Evlerinde Mutlu Şekilde Kalmaya Devam Edecek İlgililer Açıklamayı Yaptı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yaşlılar Evlerinde Mutlu Şekilde Kalmaya Devam Edecek İlgililer Açıklamayı Yaptı

Yaşlılar Evlerinde Mutlu Şekilde Kalmaya Devam Edecek İlgililer Açıklamayı Yaptı

Yaşlı ve engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak isteyen devlet yeni bir çalışma için kolları sıvadı. Buna göre yeni dönem ödemeler zamlı yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Yaşlılar Evlerinde Mutlu Şekilde Kalmaya Devam Edecek İlgililer Açıklamayı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde bakılması gereken yaşlılar ve engelliler için çalışmalar devam ediyor. Bakım evleri veya ilgili yerlerde kalmak istemeyen, kalması mümkün olmayan yaşlılar için ödeme yapılacağı açıklandı. Aynı pozisyonda olan engelliler için de ödeme yapılmış olacak. Evde bakım ödemeleri olarak isimlendirilen ödemelere ek olarak aylık bağlanması da söz konusu. Evde bakım ödemlerinin tamamı zaten bakım masraflarına gidecek. Vatandaşın elinde avucunda yine bir şey kalmayacak. Bunları hesaba katan yetkililer birde aylık bağlamaya karar verdi. Tüm bu ödemelerin zamlı verileceği konuşuluyor. Memurlar için toplanılması ve zam oranlarının konuşulması devlet destek ödemeleri alanları da ilgilendiriyor. Oradan çıkacak zam kararı devlet destek ödemelerine de yansıtılacak.

Zam Yapılınca Ödenekler Artırılmış Olacak

Ödemeler için 69.5 milyar TL ödenek ayrılmış durumda. Ancak zam vs. olması durumunda bu ödeneğin artacağı da açıklandı. Ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşlar E Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru oluşturabilir. Ayrıca devlet bu parayı belli şartları sağlayan vatandaşlarına vereceğini belirtti. Buna göre yaşlılık aylığı almak isteyen vatandaşların 65 yaş ve üzeri olması gerekiyor. Yaşlılar devletten, destek ödemesi dahil maaş vs. de almamalı. Emekli olan yaşlılar yaşlılık aylığı alamayacak çünkü halihazırda kazanılmış bir maaş hakkı mevcut. Bir diğer durum ise engelliler için belirlendi. Sağlık raporunun alınması ve engel durumunun %40’tan fazla olması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP