DOLAR

32,5745

0.13%
EURO

34,9869

-0.14%
ALTIN(gr)

2.436,86

0,04%
BİST 100

%
Yeni Evlenenler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Çeyizin Devlet Tarafından Hazır
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yeni Evlenenler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Çeyizin Devlet Tarafından Hazır

Yeni Evlenenler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Çeyizin Devlet Tarafından Hazır

Devlet yeni evlenecekler için yeni bir destek paketinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre yaş sınırı 27.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
Yeni Evlenenler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Çeyizin Devlet Tarafından Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılanaçıklamaya göre vatandaşlar 27 yaşından önce evlenirse devleti ki farklı ödeme paketinin hayata geçeceğini belirtti.

Bunlarda ilki konut ödemesi bir diğer ödeme ise çeyizödemesi olarak kayıtlarageçti. 12 bin TL çeyiziçinverecekolan devlet 28 bin TL’yi konut ödemesi için verecek. Bu sayede vatandaşlar evlenmek konusundayaşadıkları maddi kaygıyı yaşamaması olacak. Pandemi dolayısıylabinlercevatandaşişinden oldu binlerce vatandaşa yarım maaşa talim eder hale geldi. Bundandolayı evelenmeye niyet eden vatandaşlar maddi engelleretakılıyor. Binlerce çift düğünlerini hatta nikahlarını ertelemek zorundakalıyor. Devlet bunun önüne geçmek için ödene yapacağını duyurdu.

Vatandaşlar Devletten Taahhütlü Ödeme Almaya Hazırlanıyor

Evlilik tarihiyle başvuru yapan çiftler ilk etapta çeyiz ödemesi alacak. Bu ödemekapsamındaanlaşmalı firmalardan yapılacak alışveriş için kişiler taahhütnameimzalamış olacak. Evlenme gerçekleştikten sonra evlilikcüzdanıylaberaberbaşvuruda buluna vatandaşlara ise konut için destek ödemesiyapılmış olacak. Bu konuda çok küçük gibi görünen ancak çok önemliolan bir detay da paylaştı. Buna göre vatandaşlarherhangi bir bankada çeyiziçin ya da konut için birikim hesabı açtıysa verilecek destek ödemesine devlet katkı payı koymuş olacak. Bu pay sayesindealınacak destek ödenesinin miktarı artmış olacak. En az 36 ay birikim yapılmasını ön gören devlet 60 ay ve daha fazlası için inanılmaz yüzdeler ile katkı payı sunmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP