DOLAR

32,4631

-0.08%
EURO

34,8519

-0.47%
ALTIN(gr)

2.443,62

0,32%
BİST 100

%
Yerli ve Milli Uçan Araba “CEZERİ” Göklerde!

Yerli ve Milli Uçan Araba “CEZERİ” Göklerde!

Yerli ve milli olarak geliştirilen endüstriler arasına, yerli otomobil TOGG’dan sonra bir yenisi daha katıldı. Uçan araba: CEZERİ! CEZERİ ilk uçuş denemelerini başarıyla tamamlayarak gurur tablosunda yavaş yavaş yerini almaya başladı. CEZERİ artık göklerde! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Yerli ve Milli Uçan Araba “CEZERİ” Göklerde!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prototip Başarısını Kanıtladı!

Baykar Milli SİHA Araştırma-Geliştirme ve Üretim Merkezi’nde tamamen yerli ve milli olarak üretilen, Türk mühendislerinin tasarlamış olduğu 230 kilogramlık ilk örnek göklerde ki yerini 10 metreye kadar başarılı bir şekilde aldı. Uçan otomobilin ilk testleri 11 Eylül’de başlamıştı. İlk olarak güvenlik halatlarına bağlı olarak denemelerine başlanan ilk örnek 15 Eylül’e kadar güvenlik halatları havalanmaya devam etti. 15 Eylül Salı günü ilk kez güvenlik halatı olmadan uçuşa geçen CEZERİ isminde ki uçan araba yerden 10 metre yükselmeyi başararak Türkiye tarihinde bir ilki başardı!

Cizreli Bilim İnsanın Adı Verildi!

Baykar’ın üretimini üstlendiği CİZERİ 10 metrelik yükselişi ile Türkiye tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Sibernetik ve robotik ilminin kurucusu olan Artuklu Sarayının başmühendisi ve bilim insanı El-Cezeri’nin adının verildiği CEZERİ uçan araba, bir buçuk sene içerisinde üretimi tamamlanarak ikinci deneme uçuşunda 10 metrelik uçuş mesafesini başarılı bir şekilde tamamlamış oldu. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, bir buçuk sene önce bir hayalle başlayan projelerinin meyvelerini yemeye hazır olduklarını ve yapılan ilk örneğin gurur verici bir şekilde başarılı olduğunu belirtti. Bu araçların üç ila dört sene içerisinde arazilerde ATV yerine kullanılabileceği gibi, uçan arabaların devrim niteliğinde bir yenilik olduğunu da açıklamaları arasına ekledi. Bayraktar açıklamalarında bugün için değil, yarının yatırımlarına hazırlandıklarını da belirtmeden edemedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP