DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
2 Fatura Birden Ödenecek Vatandaş Kadar Esnaf da Bu Hamleye Şaşırdı
  • Finans 365
  • Finans
  • 2 Fatura Birden Ödenecek Vatandaş Kadar Esnaf da Bu Hamleye Şaşırdı

2 Fatura Birden Ödenecek Vatandaş Kadar Esnaf da Bu Hamleye Şaşırdı

Fatura destekleri pandeminin başından beri uygulana bir uygulama olarak vatandaşın akıllarında yer etmiş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
2 Fatura Birden Ödenecek Vatandaş Kadar Esnaf da Bu Hamleye Şaşırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla vatandaşın maddi olarak yük çekmesi develin canını oldukça sıkıyor. Sosyal devlet bağlamında hareket eden yetkililer vatandaşın her talebine olumlu yanıt vermek için uğraşıyor. Verilen desteklerin birçoğunu vatandaşların kendisi şekillendirmiş oluyor. Talep, istek, öneri adı altında bir üçleme oluşturan devlet derdi keder olan vatandaşları bu üçlemenin altında dinliyor. Yeni talep ise uzun zamandır gündemde olmayan bir ödemeye ilişkin oldu. Buna göre develi vatandaşın ,ki faturasını birden üstenmiş olacak üstelik bu ödemelerin geri ödemesi olmayacak. Geri ödemesi yapılacak olan bu ödemelerin kapsamı su ve elektrik faturası olacak. Her iki ödeme hem esnaflara hem diğer vatandaşların yaralanacağı tarzda yapılandırılmış olacak.

Onay Maili Gönderilecek

Esnaflar için verilecek destek ödemesi 1000 TL tutarında olurken diğer vatandaşlar için verilecek destek 400 TL olacak. Daha önceki borçların da bu şekilde kapatılacağını düşüne devlet bu sayede vatandaşları icra derdinden de kurtarmış olacak. Esnaflar için alt sınır en büyük ildeki en büyük işletmeler baz alınarak yapılırken aileler için bu durum 5 kişilik bir aileye göre endekslendi. Ödemelerin hiçbiri nakit olarak verilemeyecek vatandaşların E Devlet sistemine gelecek bir mesaj ile destek başvurusunun olumlu olup olmadığı da kontrol edilecek. Olumlu olan vatandaşların PTT’ye davet edilmesi bekleniyor ve aynı sistem PTT üzerinde ede kurulmuş olacak. Ödemeyi almak için sade kimlik bilgileri yeterli olacak ve para borçlar içinden düşmüş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP