5 Bin TL ve 3 Bin TL Hibe Esnaf Maddi Yardım Desteği Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılıyor?

5 Bin TL ve 3 Bin TL Hibe Esnaf Maddi Yardım Desteği Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılıyor?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan esnafların çağrısına destekle cevap verdi. Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre esnaflara 5.000 TL ve 3.000 TL geri ödemesiz maddi yardım desteği yapılacak. Yapılan açıklamanın hemen ardından esnaflar başvuruların ve maddi destek ödemelerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Esnaf hibe destekleri hangi esnaflara verilecek? Hangi esnafa ne kadar ödeme yapılacak? Hangi esnafları kapsıyor? Devletin yapacağı 5 bin ve 3 bin TL ödeme ile ilgili tüm merak edilenler

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
5 Bin TL ve 3 Bin TL Hibe Esnaf Maddi Yardım Desteği Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün akşam saatlerinde yapılan kabine toplantısı sonrası esnaf maddi destek paketi hakkında açıklamalrda bulundu. Pandemi dolayısıyla zorlu günler yaşayan esnaflar için maddi yardım desteği müjdesi veren Başkan Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca esnafa verilecek olan 5 Bin TL ve 3 Bin TL maddi devlet desteğinin ayrıntılarını şu şekilde açıkladı.

Başkan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre Türkiye genelinde esnaflık yapan milyonlarca esnaf devlet maddi yardımlarından istifade edebilecekler. Tek seferlik olmak üzere verilecek olan maddi yardımlar iki esnaf grubu şeklinde yürürlüğe girecek. Birinci grup kategorisindeki yaklaşık 235 bin esnaf 5 bin TL, ikinci grup kategorisindeki yaklaşık 1 milyon 150 bin esnaf ise 3 Bin TL maddi yardım desteğinden faydalanacaklar. Bu maddi yardım ödemeleri bir defaya mahsus yapılacak ve 1,5 milyona yakın esnaf bu desteklerden faydalanabilecek.

3 BİN TL MADDİ YARDIM DESTEK ÖDEMESİ HANGİ ESNAFLARA YAPILACAK?

Başkan Erdoğan 3 Bin TL maddi yardım destek ödemesi yapılacak esnafları şu şekilde açıkladı: Başkan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre lokantalar, dondurmacılar, taksiciler, minibüsçüler, oyuncakçılar, kozmetikçiler, züccaciyeciler, tuhafiyeciler, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar, bakım, onarım, tamirat, oto yıkamacılar, müzisyenler, bakırcılar, kalaycılar 3 bin TL maddi destek ödemelerinden yararlanabilecekler.

5 BİN TL MADDİ YARDIM DESTEK ÖDEMESİ HANGİ ESNAFLARA YAPILACAK?

Başkan Erdoğan 5 Bin TL maddi yardım destek ödemesi yapılacak esnafları şu şekilde açıkladı: Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre pastaneler, internet kafeler, çay bahçeleri, kahvenaler, kıraathaneler, öğrenci yurtları, hamamlar, lunaparklar vb. esnaflar 5 Bin TL maddi destek ödemesinden faydalanabilecekler.

5 BİN TL VE 3 BİN TL ESNAF MADDİ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Başkan Erdoğan tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklama ile ilgili 3 Bin Tl ve 5 Bin TL esnaf maddi destek ödemeleri ile detaylar araştırılmaya başlandı. Bu maddi desteklerden yararlanmak isteyen esnaf nereye ve nasıl başvuru yapacağını öğrenebilmek için araştırmalara koyuldu. Sosyal mecralarda yapılan yorum ve açıklamalara göre bu başvurularda E-DEVLET sistemi üzerinden yani internet ortamında yapılacak. Esnaf maddi destek yardımlarının ne zaman, nasıl yapılacağı ile ilgili detayların yetkililer tarafından açıklanması bekleniyor. Henüz bu konuda yapılmış kesin bir açıklama bulunmuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP