DOLAR

32,4129

-0.04%
EURO

34,7955

-0.16%
ALTIN(gr)

2.426,18

-0,36%
BİST 100

%
Emeklilik Primleri Meclise Sunuldu!

Emeklilik Primleri Meclise Sunuldu!

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği paket sonunda meclise sunuldu. Bu kapsamda çok çarpıcı gelişmelerde yaşandı, bunlardan bazıları kısa çalışma ödeneği, işsizlik primi istihdam teşvik genel sağlık sigortası primleri yer alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:10
Emeklilik Primleri Meclise Sunuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşsizlik ödeneği alan ve işten ayrıldıktan sonra işi bulup çalışan kişiler 12 ay boyunca çalışırsa ve işsizlik ödeneği alırsa yatırılmayan primleri devlet tarafından karşılanacak. Bu karar geçtiğimiz günlerde meclise taşındı, özellikle koronavirüs döneminde maddi anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşların yüzünü güldürecek haber istihdamın desteklenmesini de sağlayacak. Diğer taraftan bu pakete SGK prim yapılandırılmasının da ekleneceği konuşuluyor.

Bu kanunla beraber kısa çalışma ödenekleri yaza kadar uzatılabilir. Karar yasalaşırsa 30 Haziran 2021 tarihine karar uzatılabilecek. Kısa çalışma süresinin uzatılmasıyla beraber normalleşme sürecinin 30 Haziran 2025 tarihine kadar uzaması bekleniyor. Bu durum Cumhurbaşkanının kararına bırakılacak ve kısa çalışma uygulaması Mart 2020 itibariyle sonlanmış olarak işverenler faydalanabilecek.

İşe Hızlı Dönüş Desteklenecek

İşsizlik ödeneği alan vatandaşın işe hızlıca dönüş yapması sağlanıyor. İşsizlik ödeneği almaya hak kazanan kişiler 3 ay içinde iş bulur ve tekrar 12 ay kesintisiz çalışırsa işsizlik primleri işsizlik sigortası fonu adı altında yatacak. Ayrıca emeklilik primleri de devlet tarafından ödenecek, bu düzenleme sayesinde işsiz vatandaşların işe dönüşleri kolaylaşacak.

Ayrıca geç kadın istihdamına da destek olunmuş olacak. 6111 sayılı teşvik süresinin uzatılmasıyla beraber 31 Aralık 2023’e kadar uzatılacağı gözüküyor. Ayrıca işe girişi itibariyle 25 yaşından küçüklere de destek verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP