DOLAR

32,3627

-0.19%
EURO

34,6669

-0.41%
ALTIN(gr)

2.393,62

-1,69%
BİST 100

%
BDDK’dan yeni kredi tahsilatı düzenlemesi

BDDK’dan yeni kredi tahsilatı düzenlemesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi tahsilatı yasasında yeni bir düzenleme yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
BDDK’dan yeni kredi tahsilatı düzenlemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Kredi Riskine Esas Tutarın İçsel Derecelendirmeye Dayalı Yaklaşımlar ile Hesaplanmasına İlişkin Tebliğ’de yeni değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklik sonucunda ”temerrüt tanımı” değiştirildi. Bankaların kredi ve kredi kartı verme işlemleri ile ilgili sürekli yeni düzenlemeler yapılması gerek tüketiciler açısından kafa karışıklığı sağlarken, gerek ise bankalar açısından sürekli yeni düzenleme anlamına geliyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk ekonomisinde kredi bolluğunun yaşandığı dönemin sona ermesi ile vatandaşlara kredi verilirken artık limitleri daha sıkı tutmaya ve daha az limitlerde kredi vermeye yönelik bir yasa uygularken, tüketiciler ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi yasalarında yeni düzenleme yapılarak maaşın %70’i kadarına kadar olan tutarın kaldırılması ve %100’üne kadar kredi konusunda yeni bir karar vermesini bekliyor.

Tüketiciler, maaşlarının tamamı ile kredi çekebilme hakkının kendilerine tanınmasını isterken, vatandaşların Kredi Riskine Esas Tutarın İçsel Derecelendirmeye Dayalı Yaklaşımlar ile Hesaplanmasına İlişkin Tebliğ’de yapılan düzenlemeden etkilenmeyecek oldukları, bankaları ilgilendiren bir konu olduğu açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP