Erken Emeklilik Müjdesi, SGK ve Bağkur’dan Erken Emekli Nasıl Olunur?

Erken Emeklilik Müjdesi, SGK ve Bağkur’dan Erken Emekli Nasıl Olunur?

Herkes erken yaşta emekli olmanın hayalini kurar, fakat artık bu durum hayal olarak kalmayacak. 49, 50, 54, 55 ve 56 yaşlarında emekli olma fırsatı SGK ve Bağkur tarafından geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Erken Emeklilik Müjdesi, SGK ve Bağkur’dan Erken Emekli Nasıl Olunur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişinin emekli olabilmesi için öncelikle prim ödemelerini tamamlamış olmalıdır, yaşı geldiğinde emekli olması gereken vatandaşlar bazen yaş sınırına takılır. Eylül 1999 tarihinden önce çalışma hayatına başlamış olan kişiler erken emekli olma fırsatından yararlanabilecek, bu sayede erkekler 55, kadınlar ise 50 yaşında emekli olabilecek.

Erken Emeklilik Haberi!

Milyonlarca kişi erken emeklilik fırsatından yararlanarak hayallerine ulaşabilecek. Konu ile ilgili habere göre 49, 50, 54, 55 ve 56 yaşlarında emekli olunabilecek. Kadınlar doğum borçlanması, erkeklerde askerlik borçlanması sayesinde emeklilik yaşını düşürebilecekler. Ancak bunu için kişinin belli bir tarihten önce sigortalı olması gerekiyor, eğer şartlar yerine getirilirse erkekler 55, kadınlarda 50 yaşında emekli olabilecek.

Sigorta başlangıç tarihi esas alınarak birden fazla düzenleme yapılıyor, bu düzenlemelerden biri 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar emeklilik hakkından yararlanabiliyor. Bu kapsamda kadınlar eğer 15 yıl sigortalılık süresi ve 3 bin 600 gün prim şartını yerine getirirse 50 yaşında emekli olabilecek, aynı şartlar erkeklerde de geçerlidir.

Peki her sigortalı erkenden emekli olabilecek mi? Erkeklerin 23 yılını tamamlamış olmaları, kadınlarında 18 yılını tamamlamış olması gerekiyor ki yeni düzenlemeden faydalanabilsinler. Yani kadınlar 9 Eylül 1981, erkeklerde 9 Eylül 1976 öncesinde sigortalı olmalıdır. Eğer ki bu tarihlerden sonra sigortalı olunmuşsa kademi yaş uygulaması devreye girer.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP