DOLAR

32,3867

-0.12%
EURO

34,6796

-0.38%
ALTIN(gr)

2.412,39

-0,91%
BİST 100

%
Meslek Gruplarına Ek Ödemeler Geliyor Kimler Yararlanacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Meslek Gruplarına Ek Ödemeler Geliyor Kimler Yararlanacak?

Meslek Gruplarına Ek Ödemeler Geliyor Kimler Yararlanacak?

Devlet meslek grupları için ayrı ayrı ödeme yapılması konusunda talimatlar vermeye devam ediyor. Verilecek ödemeler pandemiden en çok zarar gören meslek gruplarına yönelik olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Meslek Gruplarına Ek Ödemeler Geliyor Kimler Yararlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankaları iş birliği ile yapılacak ödemenin haberi tüm vatandaşları heyecanlandırdı. %1ç36 oranında faizle verilecek olan kredi için ne yapılması gerekiyor sorusu tüm vatandaşların aklını kurcalıyor. Vatandaşları daha fala bekletmeden açıklama yapan ilgililer yapılacak olan ödemenin meslek grubu içindeki belli bir zümreyi kapsayacağını açıkladı. Özellikle pandemi zamanında çok yıpranan Ek5 ve Ek6’lılar için ivedilikle ödeme çıkartılacak. İlerleyen dönelerde diğer meslek grupları için de ödeme yapılması planlanıyor. Bu sayede toplumun geneline ödeme yapan devlet daha da derine inerek herkesi kapsayacak ödeme planlarına imza atıyor. 20 bin TL’ye kadar kredi verecek olan devlet bu krediler kamu bankaları aracılığıyla vatandaşa iletmiş olacak.

Online Başvuru Devri Kapandı

SGK-kamu bankaları ve devlet üçlüsü arasında gerçekleşene çalışma ile binlerce çalışan rahat bir nefes alacak. Verilecek kredi için belirlenen vade seçenekleri de açıklandı. Buna göre 36 aya varan vade seçenekleriyle vatandaş kredisini ödeyebilecek. Başvurular normal kredi alır gibi yapılacak, normalde istenen evraklara ek olarak SGK’dan da evrak almak gerekli olacak. Vatandaşlar kendilerinin EK5 veya Ek6’ya mensup odluklarını ispatlamak zorunda diğer türlü hiçbir şekilde ödeme alınmayacak. Tam da bu bağlamda online ya da SMS aracılığıyla başvuru yapmak bu kredi kampanyası için geçerli olmayacak. Kredi kampanyasından yararlanmak isteyin vatandaşların kamu bankalarının şubelerine giderek yüz yüze başvuru oluşturması gerekli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP