Başvuran Herkese 150-1000 TL Arasında Destek Verilecek

Başvuran Herkese 150-1000 TL Arasında Destek Verilecek

Korona virüsü tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına almışken yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir destek daha ortaya çıktı, başvuru yapan herkese PTT aracılığıyla 150 ila 1000 Tl arasında gıda yardımı yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Başvuran Herkese 150-1000 TL Arasında Destek Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvurular E-devlet üzerinden yapılıyor, destek ödemesi de yalnızca PTT üzerinden alınacak. 150-1000 Tl aracılığında olan nakdi destek için de bazı şartların karşılanması gerekiyor. Bir süre öncesine kadar gıda kolisi dağıtılırken vatandaşların ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmeleri adına nakdi ödemeler de yapılacak. Hane içerisinde yaşayan kişi sayısına göre ödemenin miktarı belirlenecek, minimum 150 ve maksimum 1000 Tl ödeme yapılması planlanıyor.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Hükümet tarafından yapılan destek için e-devlet üzerinden başvurular alınıyor, direkt olarak https://www.turkiye.gov.tr/acshb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden başvuru bölümüne geçebilir ya da TC kimlik numaranız ile e devlete giriş yaptıktan sonra;

  • Arama bölümüne sosyal yardım yazın
  • Açılan pencerede yer alan Merkezi Yardım sekmesine giriş yapın
  • Aram bölümüne sosyal yardım yazın ve açılan pencereden yardım sayfasına ulaşın

Eğer ki başvuru hakkınız bulunuyorsa bilgilerinizi girerek başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer hükümet tarafından adınıza otomatik olarak kaydedilmiş bir yardım varsa bu ekranda PTT Bank IBAN numaranızı girerek parayı nakde çevirebilirsiniz. İşte bu sayede gıda yardımlarından veya nakit paradan yararlanabilirsiniz. Vatandaşlar bu sayede bu zorlu pandemi döneminde azda olsa nefes almış olacak, ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Desteklerin eğer süreç bu şekilde devam ederse eklenerek artması planlanıyor. Destekleri aynı zamanda normalleşme sürecine de katkı sağlaması ve hızlandırması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP