DOLAR

32,3954

-0.09%
EURO

34,6257

-0.55%
ALTIN(gr)

2.386,14

-1,99%
BİST 100

%
Bankada Parası Olanlar Aman Dikkat! Sizden Habersiz Çekiyorlar, Bunu Mutlaka Yapın
  • Finans 365
  • Finans
  • Bankada Parası Olanlar Aman Dikkat! Sizden Habersiz Çekiyorlar, Bunu Mutlaka Yapın

Bankada Parası Olanlar Aman Dikkat! Sizden Habersiz Çekiyorlar, Bunu Mutlaka Yapın

Bankada paranız varsa çok dikkatli olun. Özellikle de büyük şehirlerde her geçen gün artan asayiş olayları nedeni ile vatandaş kendisini güvende hissetmek için parasını bankaya yatırmayı tercih ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Bankada Parası Olanlar Aman Dikkat! Sizden Habersiz Çekiyorlar, Bunu Mutlaka Yapın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Artık çalışanların ücretlerinin maaş hesabı adı verilen hesaplara yatırılması ve banka hesaplarının daha sık kullanılmaya başlanması da hırsızların yeni hedefinin bu mecraya kaymasına neden oluyor. Yapılan dolandırıcılıklar deyim yerindeyse “şeytanın bile ağzının açık kalmasına” neden olacak boyutlara gelirken ne yazık ki olan her zamanki gibi gariban vatandaşa oluyor.

Banka Hesabından 23 Bin Lirası Çalındı

Evet, yanlış okumadınız artık hırsızlar banka hesaplarından para çalmaya başladı. Zonguldak’da oturan iki çocuk babası Erdeniz Dağlı eşi ile ortak karar alarak tüm altınlarını da bozdurarak evde çalınma korkusu yaşadığı için birikiminin tamamını bankada açtırdığı hesaba yatırdı.

İnternet Bankacılığı Dolandırıcılığı Yayılıyor, Dikkat Edin!

Dağlı hesabında bulunan parası ile kredi kartı ödeme işlemi yapmak için mobil bankacılık uygulamasına giriş yaptı ancak tam parasını aktararak kredi kartı ödemesi yapacakken uygulama hata verdi ve daha sonra tekrar deneyin uyarısı ile karşılaştı.

Telefonunu odaya bırakarak salona geçen Dağlı bir süre sonra tekrar kredi kartını ödemek için hesabına giriş yaptı ancak hesabındaki tüm paranın çekilmiş olduğunu fark etti. Hemen bankayı arayan Dağlı hesabına bloke koydurdu. Ancak paranın aktarıldığı karşı hesaba tüm talebine rağmen bloke koyduramadı ve paranın aktarıldığı hesap haksız olarak almış olduğu 23 bin lirayı çekerek harcadı. Çift hemen hukuk mücadelesine başlarken 2017 yılının Temmuz ayından beri yürütülen soruşturmada ne yazık ki hiçbir gelişme yaşanmadı. Banka da olayda sorumluluğu bulunmadığını iddia ederek parayı ödemedi.

İnternet Dolandırıcılığında Bankanın Sorumluluğu Nedir?

Ne yazık ki kişinin kendisinin korumakla sorumlu olduğu şifre bilgileri ile işlem yapılması durumunda bankanın hiçbir sorumluluğu bulunmuyor ve kişi bu tutarı kendisi karşılamak zorunda kalıyor. Bu nedenle kesinlikle mobil bankacılık şifresi ve gelen doğrulama mesajı kodu bilgilerinin kimseye verilmemesi gerekiyor.

Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP