DOLAR

32,4666

0.09%
EURO

34,8061

-0.1%
ALTIN(gr)

2.429,36

-0,22%
BİST 100

%
Avustralya’da Dört Büyük Bankanın Bitcoin Hesaplarını Dondurdu İddiası
  • Finans 365
  • Finans
  • Avustralya’da Dört Büyük Bankanın Bitcoin Hesaplarını Dondurdu İddiası

Avustralya’da Dört Büyük Bankanın Bitcoin Hesaplarını Dondurdu İddiası

Son zamanlarda en çok konuşulan sanal para Bitcoin gündemden düşmüyor. Hakkında bir çok açıklamalar yapılan sanal para Bitcoin ile ilgili bir iddia daha gündeme geldi. Söz konusu iddiaya göre Avustralya'da dört büyük bankanın Bitcoin hesaplarını dondurulduğu konuşuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Avustralya’da Dört Büyük Bankanın Bitcoin Hesaplarını Dondurdu İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda en çok konuşulan sanal para Bitcoin gündemden düşmüyor. Hakkında bir çok açıklamalar yapılan sanal para Bitcoin ile ilgili bir iddia daha gündeme geldi. Söz konusu iddiaya göre Avustralya’da dört büyük bankanın Bitcoin hesaplarını dondurulduğu konuşuluyor.

Dünya genelinde tartışmalara neden olan sanal para Bitcoin, hızlı bir yükseliş yaşayarak dikkatleri üzerine topladı. Bunun ardından büyük tartışmalara neden olan Bitcoin ile ilgili iddialar devam ediyor.

Hesaplar Donduruldu Mu?

Bitcoin ile ilgili çıkan haberlere göre, Avustralya’nın 4 büyük bankasının büyük trendi kripto para transferi yapan müşterilerin hesaplarını dondurduğu öne sürülüyor. Söz konusu bankalar; National Australia Bank, ANZ, Commonwealth Bank of Australia ve Westpac Banking Corporation, iddialara göre kripto para transferi gerçekleştiren müşterilerinin hesaplarını dondurduğu öne sürülüyor.

Söz konusu iddiaların ardından, yapılan açıklamalarda, doğrulama ya da yalanlamaya yönelik herhangi bir ifadeye yer verilmedi.

Daha Önce Yolsuzluklara Karışan Hesaplar

Commonwealth Bank, Haziran 2017’den bu zamana kadar kripto para işlemlerini yasaklayan bankalar arasında yer alıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Commonwealth Bank, paraların gönderildiği hesaplar daha önce yolsuzluklara karışmış hesaplar ya da Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine yatırım yapmak amacıyla kullanılan hesapların olduğunu aktardı.

Dijital Paralar Yasaklanmıyor

ANZ Bank tarafından yapılan açıklamada ise bankanın müşterilerinin dijital para birimleri almalarını yasaklamadığı aktarıldı. National Australia Bank ise söz konusu iddialara ilişkin, düzenli olmayan para birimlerini desteklememekle birlikte, banka olarak müşterilerin kripto para satın alma haklarının yok saymadıklarını aktardı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP