AK Parti MKYK’sı Yarın Asgari Ücret İçin Toplanıyor!

AK Parti MKYK’sı Yarın Asgari Ücret İçin Toplanıyor!

2022 senesi asgari ücret zammına yönelik AK Parti, Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak. Detaylar geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
AK Parti MKYK’sı Yarın Asgari Ücret İçin Toplanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca vatandaşın merak içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret zammına yönelik olarak AK Parti harekete geçiyor. Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak olan AK Parti MKYK’sında asgari ücret oranı masaya yatırılacak.

Haberin Detayları Şöyle:

Hafta başına AK Parti çok yoğun bir gündem ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem partisinin Merkez karar ve yönetim kuruluna hem de merkez kurulunu ayrı ayrı bir araya getirecek, çok önemli iki toplantıya başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Partisi’nin A Takımı ile 20 gündür bir araya gelmiyordu.

  2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret tespit komisyonuna gözler çevrilecek önümüzdeki ay. Komisyon , önümüzdeki ay toplanacak ve çalışmalarına başlayacak. Yeni asgari ücret böylelikle belirlenmeye çalışılacak. 2021 senesi %20’lerde dolaşan enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğu takdirde asgari ücrette çok farklı bir artışın yapılması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 2022 senesi Asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili çok kapsamlı bir çalışma var. İşte bu çalışma, yarın masaya yatırılacak ve asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili AK Parti görüşmelere başlayacak.

 Çalışma Bakanlığı’nın Hazırlamış Olduğu Asgari Ücret Tespit Ön Dosyasında Neler Var?

 İşveren, işçi ile özel sektör temsilcilerinin görüşleri alınıyor. Bu düşünceler masada olacak, konuşulacak. Söz konusu bu üç kesimin de yaşam standartları 2022 Asgari ücretinden beklentileri bu çalışmanın içerisinde yer alacak. Bu başlıklar merkez karar yönetim kurulu ile merkez yönetim kurulunda ele alınacak ve konuşulacak. Merkez karar yönetim kurulu üyeleri toplumun pek çok farklı kesiminden oluşuyor. Onlar işte bu toplumun değişik kesimlerinin asgari ücret beklentilerini de doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletecekler. Ana gündem maddesi ise ekonomi olacak. İşçi kesiminin vergiden muaf tutulma beklentisi mevcut. AK Parti’nin yarın gerçekleştireceği çok kritik iki toplantıda işçi kesiminin vergiden muaf tutulması gündeme gelecek mi gelmeyecek mi? Gelecekse nasıl bir sonuç çıkacak? bekleyip görmek lazım.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP