Maaş Zamlarının Detayları Netleşiyor, İşte 2022 Maaş Ve Ücret Zamları!

Maaş Zamlarının Detayları Netleşiyor, İşte 2022 Maaş Ve Ücret Zamları!

2021 senesinin yavaş yavaş sonlarına doğru gelirken, ocak ayının yaklaşmasıyla beraber kamu personeli ile emekli maaşı zamları açısından heyecanlı bekleyiş başladı. Emekli maaşı zam oranlarının detayları ise yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Maaş Zamlarının Detayları Netleşiyor, İşte 2022 Maaş Ve Ücret Zamları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uygulanacak yeni zam oranları ile alakalı gelen en son tahminler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası‘nın yapılan hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon rakamları 9.17 oranında karar kılınacak. Şimdiye kadar 4 aylık enflasyon verisi açığa çıkarken, geriye kalan 2 aylık verilerin açıklamasıyla beraber yeni yıl içerisinde uygulanacak zam oranları merak edilmeye başlandı.

 Ocak 2022 de emekli zammı ile emekli maaşları ne kadar olacak?

4 aylık enflasyon rakamlarına göre en düşük emekli maaşları netlik kazanmaya başladı. Buna göre memur emeklisinin en düşük maaşı, 4 aylık zam oranlarına göre 3561 TL olurken, 2000 senesi öncesi emekli olan SSK’lı vatandaşlarda ise taban maaş, 2 bin 800 TL’ye, BAĞ-KUR ile esnaf maaşlarını ise 2508 TL’ye yükselmiş oldu.

 Ankara Kulislerinde Zam Gündemi

 Diğer taraftan Ankara’daki kulislere bakıldığında ise emekli vatandaşlar açısından ekstradan zam yapılması hususu da gündemde. Buna göre en düşük emekli maaşının 2 bin TL’ye yükseltilmesi ile çok sayıda emekli vatandaşlar enflasyon farkının yanında seyyanen artış yapılması da gündemdeki yerini koruyor. Bu faaliyetlerin 2022 senesinin Ocak ayına kadar tamamlanması bekleniyor.

 %3.72’lik Fark Kesinleşti

 4 aylık enflasyon verilerine göre devlet memuru ile kamu personeli olan emeklilere yüzde 3.72 oranında bir farkı Böylelikle kesinleşmiş bulundu. Buna kasım ile aralık aylarına ait veriler de ilave edilecek. Memur ile kamu personeli emekli vatandaşlarının enflasyon farkları Temmuz ayındaki %3’lük zam oranının üzerindeki oran baz alınarak hesaplanıyor. Merkez Bankası’nın yapmış olduğu tahminlere göre 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 9.17 olması halinde bu kez fark 6.17 olarak gerçekleşecek. Böyle olması durumunda kamu personeli ile kamu personeli emekli vatandaşlarının Ocak ayı içerisinde alacakları zam yüzde 11.17’ye çıkmış olacak.

 Memura enflasyon farkı verilecek

4 aylık yüzde 6.72’lik enflasyon rakamlarına göre kamu personellerin ve kamu personeli emekli vatandaşlarının enflasyon farkı almaları ise böylelikle kesinleşmiş oldu. Memur emeklisi ile memurların ağustos ayı içerisinde yapılan toplu protokol gereğince ocak ayı içerisinde %5 oranında zam alması bekleniyor. Buna göre enflasyon farkı da böylelikle bu orana ilave edilecek.

 Enflasyonun artması durumunda Ocak 2022 emekli zammı da artacak

2 ay 0 çıkması durumunda dahi 4 aylık 6.72 lik zam böylelikle kesinleşmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sene sonu yüzde 18.4’ lük tahmin rakamlarına göre yapılan hesaplamalara bakıldığında ise 6 aylık enflasyon verileri 9.10 oranında gerçekleşecek. Ancak, bu tahmini aşarsa eğer zam oranı da böylelikle yükselmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP