Memurlar İle Emeklilerin Gözü Kulağı 2022 Zammında!

Memurlar İle Emeklilerin Gözü Kulağı 2022 Zammında!

Emekli ile memur vatandaşlar, 2022 senesi içerisinde yapılacak zam oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Asgari ücrete 2022 senesi içerisinde %50 oranında zam yapılmasını milyonlarca memur ile emekli de büyük bir heyecan oluşturdu. Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati, hem kamu personellerine hem de emekli vatandaşlara müjde gibi bir açıklama yaptı. Peki, memur ile emekli maaşları ne kadar olacak?

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:02
Memurlar İle Emeklilerin Gözü Kulağı 2022 Zammında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memur Ve Emekliler İçin Kritik Gün 3 Ocak

Memur ile emekliler, 2022 senesi içerisinde ne kadar zam alacak? 2022 senesinin gelmesi ile beraber bütün kazançlar da artış meydana gelecek. Milyonlarca memur ile emeklinin gözü kulağı 3 Ocak tarihine çevrildi. 3 Ocak tarihinde aralık ayı enflasyonu açıklanacak ve buna göre memur ile emekli vatandaşların alacakları zamlar netlik kazanacak.

Hazine Bakanı Müjdeyi Verdi

Kamu personelleri, sözleşmeli personeller, geçici personel ile memur emeklileri; zamlı maaşlarını ve enflasyon fark oranlarını 15 Ocak tarihinde alacak. Hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete %50 oranında zam yapıldığını hatırlatarak, ‘devlet memurları ile çok daha güzel bir anlaşma yapılmış sıra geldi emeklilere. Onların da hakkını vermek lazım, hazine, zam hususunda sıkıntı çıkarmayacak’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aralık Ayına Yönelik Enflasyon Rakamları Pazartesi Günü Açıklanacak

Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşılacak enflasyon oranı, memur ile emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının ne kadar olacağını belirleyecek. 2021 senesinin ikinci altı aylık dönemi içerisinde gerçekleşen enflasyon, SSK ile BAĞ-KUR emekli vatandaşlarının zam oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 3’ü aşan bölümü de memur ile emeklisinin enflasyon farkını ortaya çıkaracak.

Yüzde 15.7 Ayrıntısı

Kamu personellerine yapılacak ek zam görüşmeleri de yine aynı şekilde bu oran netlik kazandıktan sonra gerçekleştirilecek. Bu oranın enflasyon farkı ile beraber yüzde 15.7 civarında bir rakam olması bekleniyor.

Toplu Sözleşme İkramiyesinde De Artış Olacak

Gerçekleştirilen toplu sözleşme gereği memur ile memur emeklilerinin ocak ayında alacakları maaş, aylıklarına %5 oranında zam yapılacak. Bunu ek bir şekilde tahmini enflasyon artışı ile birlikte aile yardımı hariç olmak üzere en düşük memur maaşının 5000 lirayı geçmesi öngörülüyor. Memurların 3 ayda bir kendilerine ödenen toplu sözleşme ikramiyesinde de artış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP