Altın Golden Cross Hazırlığında! 3 Bin Doları İşaret Eden Uzmanlar Altın Yatırımı Olanları Uyardı!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Golden Cross Hazırlığında! 3 Bin Doları İşaret Eden Uzmanlar Altın Yatırımı Olanları Uyardı!

Altın Golden Cross Hazırlığında! 3 Bin Doları İşaret Eden Uzmanlar Altın Yatırımı Olanları Uyardı!

Altın yatırımcılarının en merak ettiği sorulara yanıtlar geldi. Altın yükselecek mi? Yoksa altın fiyatları düşecek mi? Altın yükselişini devam ettirecek sinyaller veriyor. Uzmanlarda bu yönde görüş beyan ediyorlar. Peki altın yükselmeye devam edecek mi? Gram altın 600 TL'yi geçer mi? Altınla ilgili uzmanların son altın yorumları neler? Teknik analiz ne diyor? İşte ayrıntılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Altın Golden Cross Hazırlığında! 3 Bin Doları İşaret Eden Uzmanlar Altın Yatırımı Olanları Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsü belası ile tüm yatırımcıların ilgi odağı haline gelen altın hakkında uzmanlar golden cross hareketinin başlayabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki nedir bu golden cross?

Golden Cross Nedir?

Golden Cross kelime anlamı itibariyle “Altın Kesişim” anlamına gelir. Yatırım enstrümanları (hisse senedi, döviz, altın, bitcoin vb.) piyasalarında sadece hareketli ortalamalara bakarak yorum yapılan bir trend değişimi göstergesidir. En sık kullanılan göstergesi 50 günlük hareketli ortalama ile 200 günlük hareketli ortalamanın kesişmesi olarak yorumlanmaktadır. Piyasadan piyasaya değişmek kaydıyla kullanıcılar bu rakamları fibonacci dizisi ile de güncelleyebilmektedir.

Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi 50 günlük hareketli ortalama ile 200 günlük hareketli ortalamanın kesişmesi sonucu fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi olayına Golden Cross deniliyor.

ALTIN

İçerisinde bulunduğumuz ayın başında 1992 seviyelerini göre altında kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı ve altın haftanın başında 1906 seviyelerini test etti. Bu seviyeleri sonrasında ise bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleşti. Piyasalar kovid19 aşısına yönelik gelen haber akışlarını takip etti. Aşının geliştirilmesinde olası gecikmeye yönelik oluşan endişelerden ziyade dolardaki güçlü seyir piyasalarda ağır bastı.

Dolardaki küresel bazda yaşanan güçlü seyirden etkilenen altın fiyatlarında da aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanıyor. Diğer yandan ABD ile Çin arasında gerilimler ise devam ediyor. ABD kanadı, Pekin’in Sincan bölgesindeki Uygur Türklerine yönelik baskılarına katılan üç şirketten ithalatı yasakladığını ve diğer altı firma içinde benzer tedbirlerin alınabileceği açıklamasında bulundu. Bu açıklama ise gerilimleri bir miktar daha derinleştirdi.

Gün içerisinde piyasalar TSİ 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. Ve ÜFE verilerini takip edecek. Yarın ise ABD kanadında tüketici enflasyonu açıklanacak.

Tüm bunlar ışığında XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1955.85 – 1975.98 – 1991.04 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1941.06 – 1909.54 – 1881.32 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Korona virüsü belirsizliği, vaka ve ölüm sayılarının sürekli artıyor oluşu, koronanın henüz bir aşı ve ilacının bulunamamış olması kriz dönemlerinin güvenli limanı olarak görülen altına olan talebi artırıyor.

Uzmanlar 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların üzerinde seyreden altında “Golden Cross” hareketinin gelebileceğini ifade ediyorlar. Panik ve aceleci işlemlerden uzak durulmasını tavsiye eden uzmanlar teknik olarak altının ons fiyatı için 2 bin dolar seviyelerini hedef olarak gösteriyorlar. Altının ons fiyatı 3 bin doları geçerse gram altın fiyatları da 600 TL seviyelerini geçer.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP