Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Az evvel peş peşe açıklandı, gram altını olanlar karalar bağladı
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Az evvel peş peşe açıklandı, gram altını olanlar karalar bağladı

Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Az evvel peş peşe açıklandı, gram altını olanlar karalar bağladı

ABONE OL
5 Mart 2023 21:33
Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Az evvel peş peşe açıklandı, gram altını olanlar karalar bağladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Az evvel peş peşe açıklandı, gram altını olanlar karalar bağladı. Altın fiyatlarında 7.5 şiddetinde deprem! Altın, tarihin her döneminde yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olmuştur. Altın yatırımı, uzun vadede güvenli ve kazançlı bir yatırım olarak kabul edilir. Ancak son dönemde yaşanan olaylar, altın fiyatları üzerinde belirleyici bir etki yarattı. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası altın fiyatlarının nereye gideceği merak edilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları rahatlatmak adına önemli açıklamalar yaptı.

Altında Düşüşler Olabilir

İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda altın fiyatlarının düşebileceğine dikkat çekti. Yaşanan olaylar ve dünya genelinde artan belirsizlikler nedeniyle altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanabilir. Ancak uzmanlar, altın yatırımının uzun vadede güvenli ve kazançlı bir seçenek olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, yatırımcıların kısa vadeli dalgalanmalara takılmadan, uzun vadeli düşünmeleri ve altın yatırımına devam etmeleri öneriliyor.

Altın Yatırımı Nasıl Yapılır?

Altın yatırımı, fiziki altın alarak veya altın fonlarına yatırım yaparak yapılabilir. Fiziki altın yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar, kuyumculardan altın alabilir veya bankaların altın hesaplarına yatırım yapabilirler. Altın fonlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ise, bankaların veya aracı kurumların sunduğu fonlara yatırım yapabilirler.

Uzmanlar, yatırımcıların altın yatırımı yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları da sıralıyorlar. Özellikle altın alım satımı yaparken, güvenilir bir aracı kurum seçmek, fiyatları iyi takip etmek ve piyasalardaki gelişmeleri yakından izlemek önemlidir.

Altının Efendisi olarak bilinen İslam Memiş konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamalarında Mart’ın 15’ine kadar 1140’a kadar gerilemeden bahsettiğini ve bunun bir miktar daha aşağı çekildiğini dile getirdi ve TL’de bekleyen, alım fırsatı kollayan yatırımcıların da bu düşüşlerin devam edeceğini ancak kalıcı olmayacağını bilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (9)
  • Yasin

    Ya bir def olup gidin ya karalar bağlamış altın sanki çöktü gitti aynı durumda milleti salak salak haber başlığıyla kandırıylrsunuz yaptığınız haberciliğe sokayım sizin gibi haber yapanın ahlaksızların bir daha haber yapamamak üzere ömür boyu kapatılması lazım. Milleti 1 ay öncesinde altın şu kadar olacak bilmem millet kuyumcunun kapısıma çantayla ışınlandı millet bırdan bol altın alıyor diye galayena getirip zirveden aldırdınız utanmadan şimdi 1 gramı olan bile karalar bağladı diye haber yapıyorsunuz Fed’in şahin politikalarının süreceği belli sizden analistte yorumcu da olmaz.

  • Berat saricaalan

    Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah

  • Demoxy

    Memiş hala konuşuyor mu yaw..

  • Orkun Akdemirci

    485 liradan altin topladık İslam memis altin düşecek diyorsunuz 1 senedir al sat yapan arkadaşlar düşünsün sürekli bir keriz silkme islemi uygulanıyor devletler neden altin rezervini artırma yolunda ilerliyor sizce milletin aklı ile dalga geçmeyin. Mercimek ve kuru fasulye fiyatı artacak altin geri gidecek varmi böyle bir dünya masal anlatmayın bence

    Yanıtla Yanıtla
    +42
    -15
  • Kalemime Sor

    Depremden dolayı TÜRKİYE’ye yurt içi ve dışından hayal edilenden fazla döviz ve TL. girişi oldu. Döviz çok girince dovizi baskı altinda tutmak kolaylaştı.Piyasada para bollaşınca bu durum hem reis ‘in hemde piyasadaki büyük küçük market zincirlerinin işine yaradı. Fakat bu da piyasadaki enflasyonu yükseltti. Siyasette çok anormal bir durum olmazsa Yani seçime kadar dövizde ve altında aşırı dalgalanma olmaz.

  • Kalemime sor

    Türkiye siyaseti depremin etkisinden yeni kurtuluyor. Şu anda siyaset 6 lı masa ve reis ‘ in etrafında dönüyor. Akşener ‘ in 6 lı masadan ayrılacağını 1 ay önce herkese söyledim ama kimse inanmadı. Fakat bu kadar kısa zamanda ” çark ” edeceğini tahmin edemedim fakat akşener ‘in secim tarihinin öne çekilmesiyle zehir zembelek suçladığı o masaya geri dönmesini çabuklaştırdı. Ekonomiye gelince seçime kadar çok iniş-çıkışlı bir seyir izleyecek. Ekonomiyle ilgili görüşlerimi diğer yazılarımda paylaşacağım.

  • Kemal

    Bu islam memiş söylediklerini geçmişde uzun süre takip ettim. Her 10 lafından 2 si şans eseri tutturdu. Ben bile ondan fazla tahmin ettim. Bence bu adamın dediğinin tersini yapın daha çok kazanırsınız :-))

  • Mkara

    Ulan hırt admin bu adamı ne şişirip duruyon senin gibi bir zavallı işte neyin altının efendisi diye mal mal yorum yapıyorsun?

    • Selim Arıkan

      Bu herifin tahminlerinin hiçbiri tutmuyor altın gümüş uçacak fırlatacak dedi 15 liradan gümüş aldım şimdi 12 lira.bi b.ktan anlamayan zavallının teki


HIZLI YORUM YAP