Altını Olanlar Dikkat! Altının Sırrı Çözüldü! Altın Düşer mi, Yükselir mi? İşte Yanıtı
  • Finans 365
  • Altın
  • Altını Olanlar Dikkat! Altının Sırrı Çözüldü! Altın Düşer mi, Yükselir mi? İşte Yanıtı

Altını Olanlar Dikkat! Altının Sırrı Çözüldü! Altın Düşer mi, Yükselir mi? İşte Yanıtı

2020 yılının en çok araştırılan konusu altın fiyatları ne olur oldu? Yıl içerisinde en çok merak edilen yatırım aracı altın fiyatları ve altın fiyatlarının ne olacağı oldu. Vatandaş altın fiyatlarındaki yükseliş devam eder mi? Beklentisi her geçen gün biraz daha artmaya başladı. Peki altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Altın hangi seviyeden alınmalı? İşte tüm bu soruların cevapları ve yerli, yabancı yatırımcıların altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Altını Olanlar Dikkat! Altının Sırrı Çözüldü! Altın Düşer mi, Yükselir mi? İşte Yanıtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de her üç kişiden ikisi altın yatırımı yapmaya çalışıyor. Bu yüzden altın fiyatları anbean yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Genellikle yastık altı birikimi olarak bilinen altın, mahalle araların da bulunan sarraf ve kuyumculardan satın alınarak evlerde muhafaza edilmeye çalışılır.

Ülkemizde altına olan güven çok fazla olduğu için vatandaş birikimlerinin büyük bir kısmını altına yatırım yapmayı tercih eder. Altın fiyatlarının son dönemde artış göstermesiyle vatandaş altın fiyatları önümüzdeki günlerde ne olur sorusunun cevabını aramaya başladı.

Uzmanlar altın fiyatları için ne diyor? 2020 yılında altın düşecek mi yükselecek mi?

Amerikan Merkez bankası FED’in haziran ayında faiz indirimine gitmesinin ardından altın fiyatları 1500 dolar direncini aştı ve son yıllarda beklenmeyen bir yükseliş gösterdi. Bunların yanında ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları piyasalarda tedirginlik yarattı. En çok etkiyi ise korona virüs yaptı.

İnsanları altın yatırımına yönlendiren bir diğer etkende korona virüsü ve resesyon beklentileri oldu.

Altın yükselir mi 2020?

Küresel gelişmelerin ardından altın yatırımcısı “2020 yılında altın fiyatları yükselecek mi?” sorusunun cevabını arasa da henüz kesin bir cevap bulunamadı. Ekonomistlere göre yaklaşık beş yıl boyunca 1150-1350 usd bandında işlem gören ve bu bölgede sıkışan altın fiyatları sert yükselişlere devam ederek 1970 dolar üzerine çıktı. Bu bölgede dengelenme arayan altın artık gözünü 2 bin 500 dolar seviyesine dikti.

Peki gram altın yükselecek mi düşecek mi?

Ons Altın yeni haftaya hafif de olsa yukarı yönlü gap ile başladı. Piyasanın açıldığı dakikalarda anlık olarak 1986 seviyesine yaklaşan fiyatlar, Asya seansın boyunca 1970 seviyesine kadar geri çekildi. Teknik olarak bakıldığında, 1981 seviyesi üzerinde dört saatlik mum kapanışı bir kez daha gerçekleşemedi. Bununla birlikte, 1813’den gelen ve yükselişi takip eden uptrend çizgisi de kırılmış değil. Sarı metalin fiyatları 1981 direnci ile uptrend çizgisi arasında sıkışmaya devam ediyor ve bu sıkışma artık çok belirgin şekilde görülüyor. Sıkışmanın kırılacağı yöne doğru anlık olarak hızlı bir hareket görebiliriz.

Destekler: 1959 – 1945 – 1920

Dirençler: 1981 – 2028 – 2062

Altın ne zaman alınır?

Altın yükselişi devam ederken hangi seviyeden alınacağını kestirmek mümkün değil altın analizcilerine göre 2020 yılında altın her seviyeden alınabilir, çünkü 2 bin 500 dolara kadar yükseleceğini iddia ediyorlar. TCMB faiz indirim kararları sonrası altın fiyatlarında yükselme devam etmesi bekleniyor.

Altın fiyatları nelerden etkilenecek? Altın fiyatları ne olur?

Altın fiyatlarına talep artması yaşanması fiyatları çok yüksek seviyelere çıkardı. Küresel piyasalarda altına talep artıyor mu? Dünyada büyük yatırımcılar altın fonlarına olan talebi yeniden artmasını bekliyor. Altın talebini hangi gelişmeler artırır.

– Jeopolitik riskler, (iç savaş, savaş, kaos)

– Ekonomik ve finansal sisteme olan güven duygusunun azalması

– Fiziki paraya olan talebin azalması gibi durumlar altına olan talebi artıran gelişmelerdir.

– Yatırımcı altını güvenli liman olarak görmektedir. Parasal kriz yada ekonomik sistemde görülen negatif görüntü altın fiyatlarının artmasına sebep olur.

Altın almak güvenli bir yatırım mı?

Yüzyıllar boyunca insanlar altına büyük güven duymuşlardır. Paranın icat edilmediği dönemlerde dahi altın en kıymetli maden olarak bilinmekte ve ticaret aracı olarak kullanılmaktadır. Altın çok yüksek kazançlar sağlamaktan çok daha az kazanç ama az risk oluşturan bir yatırım aracıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP