Anaç Sığır Desteği 2019 (Hayvancılık Devlet Desteği)

Anaç Sığır Desteği 2019 (Hayvancılık Devlet Desteği)

Anaç sığır için devlet desteği nasıl alınır? Şartları nelerdir? Anaç sığır desteği için nereye başvurulur?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Anaç Sığır Desteği 2019 (Hayvancılık Devlet Desteği)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anaç sığır için destek almak , hayvancılık alanında faaliyet gösteren vatandaşlar için oldukça önemlidir. Son derece masraflı ve zahmetli bir iş olan tarım veya hayvancılık ile ilgilenen vatandaşlar, çoğu zaman ihtiyaç duydukları işlemleri yapmak için maddi desteğe ihtiyaç duyar. Ülkemizde hayvancılık alanında bu desteği sağlayan kurum sayısı da oldukça azdır.

Bu nedenle vatandaşlar, ihtiyaç halinde hangi kuruma başvuracaklarını ve bu kurum aracılığı ile hangi imkânlara sahip olacağını iyi bilmelidir. Aksi halde, finansal desteğe ihtiyaç duyan çiftçiler, bu desteği alabileceği bir kaynak araştırmakla haddinden fazla vakit kaybederek işlerinin aksamasına neden olabilir.

Anaç Sığır Desteği Nedir?

Anaç sığır desteği, ülkemizde hayvancılık faaliyetleri için çiftçilere ödenen bir devlet desteğidir. Bu destek, yılda bir ker, düzenli olarak yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bu ödeme, belirli koşullar sağlandığında her vatandaş tarafından alınabilmektedir.

Anaç sığır yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besleyen çiftçilere, bu işlem sırasında karşılaştığı büyük ölçekli harcamalarda yardımcı olmak için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yılda bir kez verilen destektir. Bu destekten yararlanmak için, beslediğiniz büyükbaş hayvanın en az 2 yaşında olması gerekmektedir. Anaç sığır kredisinden yararlanmak için ihtiyaç duyduğunuz diğer şartlar, Tarım ve Hayvancılık kredisine başvurduğunuz takdirde tarafınıza bildirilir. İstenilen bu şartları yerine getirerek kısa sürede anaç desteği almaya hak kazanabilirsiniz.

Anaç Sığır Desteği Nasıl Alınır?

Anaç kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, öncelikle şu adımları yerine getirerek hayvancılık destekleri şartlarını sağlamalıdır.:

  • Ön soy kütüğünde kayıtlı ve her hangi bir yetiştirici veya üretici örgütüne üye olmama
  • Destek alınmak isteyen yılın kasım ve aralık aylarında dilekçe doldurup, doğrudan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüğüne başvurma
  • 31 aralık tarihine kadar sahip olunan işletmenin sığır varlığını ve E- ıslah Türkvet veri tabanlarında güncelletme

Bu adımları yerine getiren vatandaşlar, en avantajlı hayvancılık teşviklerinden biri olan anaç sığır desteği için başvuruda bulunmuş olur.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP