Buzağı Desteği İçin Son Çalışmalar Yapıldı Ödemeler İçin Son Tarih Ne Zaman?

Buzağı Desteği İçin Son Çalışmalar Yapıldı Ödemeler İçin Son Tarih Ne Zaman?

Kırsal kesimde kendi işini kuran vatandaşlar için devlet desteklerinde artış yaşanıyor. Pandemiyle beraber üretime yoğunlaşan devlet vatandaşı da bu yönde teşvik ediyor. Yapılması planlanan çalışmaların detaylı halini talep eden devlet neye ihtiyaç varsa çoğunu karşılıyor. Devlet, destekler konusunda seçimi yine vatandaşa bırakıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Buzağı Desteği İçin Son Çalışmalar Yapıldı Ödemeler İçin Son Tarih Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok alanda ödem yapmaya devam eden çeşitli paketlerle vatandaşın karşısına çıkıyor. İlk etapta bu işi yeni kuranlar için hibe destekleri ve geri ödemesiz destekler uygun görülüyor. Geri ödemeli ve düşük faizli destekler de seçenek olarak masada bulunuyor. İşlerini geliştirmek isteyen vatandaşlar yüksek meblağlar için geri ödemeli seçeneklere rağbet ediyor. Ödeme konusunda da sıkıntı oluşturmayan devlet esnek ödeme planları ile üretime ve ihracata katkı sağlıyor. En son yapılacak destek buzağı üreticiler için geliyor. Toplamda 4 bin 977 kişinin buzağı destekler için başvuru yaptığı açıklandı.

Ödemelerden Sonra Destek Sürecek

3 milyon TL ödenek ayrıldığı belirtilirken belli şartlar dahilinde destek ödemeleri gerçekleştirilecek. Ziraat bankası üzerinden yapılması planlanan ödemeler vatandaşa duyurulacak. Bu şekilde banka önlerinde bekleme durumu oluşmayacak. Şartlara göre ödemeler belli bir sıraya göre yapılacak. Edinilen bilgiye göre ya TC kimlik numaraları baz alınacak. Ancak duruma göre vergi numaralarına göre de ödemeler yapılabilir. Vergi numarasını bilmeyen vatandaşların hemen öğrenmesi bu yönden önem arz ediyor. Yapılan ödemelerin sonunda işini kuran vatandaşı takip etmek yine devlet tarafından mümkün olacak. Vatandaş işini kurarken yaşayacağı herhangibi sıkıntıda ilgili birimlere ulaşıp destek alabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP