Devlet Desteklerinde Yeni Gelişme Kolayca Başvuru Yapılabilecek

Devlet Desteklerinde Yeni Gelişme Kolayca Başvuru Yapılabilecek

Enflasyon verilerinin incelenmesiyle beraber ihtiyaç sahipleri için yeni ödemelerin gerçekleştirilmesine karar verildi. 8 bin TL tutarındaki ödemeler için başvuru duyurusu bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Devlet Desteklerinde Yeni Gelişme Kolayca Başvuru Yapılabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geri ödemesiz olarak verilecek olan ödemeler için belli şartların gerçekleştirilmiş olması gerekiyor. Pandemi dolayısıyla nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşlar tasarlanan paketle beraber her kalemden ödeme alacak. Anne olanlar için süt parası, doğum parası, yarım gün izin gibi seçenekler bulunurken aileleri kapsayan eşya ödemeleri, gıda ve yakacak ödemeleri de ödeme paketine dahil edildi. Kışın bastırmasıyla beraber yakacak için ödeme yapılması birçok vatandaşı sevindirdi. Başvuruların online ya da yüz yüze yapılması bekleniyor. Sosyal mesafe kuralına uyulması için kalabalığı olabildiğince azaltmaya çalışan yetkililer online başvuruya teşvik edecek. Verileceködemelerden bir tanesi olan süt parası için 202 TL ödeme yapılacak. Çocuğu sağ olarak dünyaya gelen her anne bundan yararlanabilecek.

Prim Gün Sayıları Baz Alınarak Ödeme Yapılacak

120 gün prim ödeyen annelerin başvuru yapması gerekiyor. Süt parası geri ödemesi olacak şekilde 5 yıl boyunca ödenecek. Doğum parası için doğum yapan kadınlara yapılan bir ödeme olacak. Çocuğu sağ olarak dünyaya gelen kadınlara ilk çocuk için 300 ikinci çocuk için 400 ve 3. Çocuk için 600 TL ödeme gerçekleştirilecek. Burada başvur yapan anne ise annenin sigortalı olması gerekiyor ya da baba başvuru yapacaksa annenin çalışmaması isteniyor. İş görmezlik ödeneği ise doğum yapan annelerin bir süre çalışmayacakları baz alınarak tasarlandı. Maaş oranlarına göre ödeme miktarları da değişecek. Ancak temelde 7325 TL ödeme gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP