Dolar Beklenen Yükselişe Geçti! Ekonomistlerin Uyarıları Gerçekleşiyor!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Beklenen Yükselişe Geçti! Ekonomistlerin Uyarıları Gerçekleşiyor!

Dolar Beklenen Yükselişe Geçti! Ekonomistlerin Uyarıları Gerçekleşiyor!

Ekonomistlerin aylardır yapmış olduğu uyarılar gerçekleşmeye başladı. Dolar beklenen yükselişe geçmiş durumda. Yatırımcılar sevinçle gelişmeleri takip ederken, vatandaş dolarda ki bu yükselişi endişeyle karşılıyor. Doların bu denli yükselişe geçmiş olması vatandaşı korkutan durumlar arasında yer alıyor. Dolarda ki Ani Yükselişin Sebebi Nedir? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Dolar Beklenen Yükselişe Geçti! Ekonomistlerin Uyarıları Gerçekleşiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcılar merakla bu sorunun cevabını bekliyorken dolar ani bir hamle ile ekonomistlerin aylardır uyarıda bulunduğu yükselişe geçti! Ekonomistler pandemi döneminden en çok dolar kurunun etkilendiğini belirtmişti. Bu sebeple yapılan stratejik hatalar başta olmak üzere, ABD’de ki işsizlik oranının artışı ve enflasyonun istenmeyen şekilde çok fazla yükselmesi doları arttıran nedenlerin başında geliyor.

Dolar Kuru Bir Haftada 7,49 TL’ye Yükseldi!

Uzmanlar uyarmıştı! Türkiye’nin ekonomik stratejilerinde hatalar yapıyor olduğuna dair uyarılarda bulunan uzmanlar, doların bu ay sonuna kadar 7,50 TL’yi geçebileceği hakkında vatandaşı uyarmıştı. Beklenen artış gerçekleşti. Geçtiğimiz haftaya 7,44 TL ile başlayan dolar kuru bu haftaya girişi 7,49 TL ile giriş yaptı! Yatırımcılar heyecanla bu yükselişi bekliyorlardı. Enflasyonda ki dengesiz yükseliş ve artışlar yatırımcıların gözünü korkutan olaylardan biriydi. Sonuç olarak dalgalanan ve düzensiz ilerleyen enflasyon grafiklerine bağlı olarak artan veya azalan dolar kuru yatırımcıların düzenli olarak takip ettiği bir konu olmaya devam ediyor.

Vatandaşlar Endişe İçerisinde!

Artan dolar ve döviz kurlarına bağlı olarak alışverişleri ve yaşam standartları etkilenen vatandaş, doların bu denli artmasından korkmuş durumda. Dolarda ki yükselişle beraber artan fiyatlar ve yaşam standartları, salgın döneminden ötürü zaten zor durumda olan vatandaşı daha da sıkıntıya sokuyor. Vatandaş, dolarda ki bu yükseliş biraz daha devam ederse market fiyatlarının ne hale geleceği konusunda endişeli hale geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP