Dolar Bu Seviyenin Üzerinde Fişekler! Doların Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dolar Bu Seviyenin Üzerinde Fişekler! Doların Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri!

Dolar Bu Seviyenin Üzerinde Fişekler! Doların Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri!

Dolar yeniden alevlendi. Yaşanan gelişmeler sonrası 7.40 seviyesini hızlıca gören dolar destek arıyor. Doğalgaz gelişmesine rağmen yükselen dolarda yükseliş devam edecek mi? Bu seviyelerden dolar alınır mı? İnfo yatırım araştırma biriminin dolar teknik analiz ve yorumu haber detayımızda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Dolar Bu Seviyenin Üzerinde Fişekler! Doların Teknik Destek ve Direnç Seviyeleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının faiz kararını açıklaması sonrası ve Yunanistan gerilimi ile yeniden yükselişe geçen dolar destek arıyor.

7.40 seviyesini hızlıca gören doların bu seviyeyi geçmekte zorlandığı gözlemleniyor. Bu seviyenin üzerinde sürekli satışlarla karşılaşan doların bu seviyeyi kırıp kıramayacağı finans çevrelerince merak ediliyor. 7.40 seviyesinin güçlü bir şekilde kırılması gerekiyor. Güçlü bir kırılım gerçekleşmediği sürece yön olarak aşağı yönlü hareket başlayabilir. 7.40 seviyesinin güçlü kırılımı ile 8.00 liralar yeni hedef haline gelebilir.

İnfo Yatırım Dolar Teknik Analiz ve Yorumu

Küresel piyasalarda ABD dolarına olan talebin zayıflamasına rağmen TCMB’nin politika faizinde bir değişikliğe gitmemesinin ardından Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyetinin 9,60’lara çıkmasıyla MB’nin sıkılaştırma tedbirleri görülmeye başladı. Bununla birlikte Dolar/TL tarafında risk algısının armasıyla birlikte 7,40’lara yaklaşıldığı görülmektedir.

60 dk Dolar/TL grafiğinde 7,40 direnç seviyesinin kırılması durumunda RSI indikatöründe 80 ref seviyesinin kırılmasıyla yükseliş ivme kazanabilir.

60 dk Dolar/TL grafiğinde 7,35 destek seviyesinin kırılması durumunda 7,32 ve 7,27 destek seviyelerine yaklaşma eğilimi artacaktır.

Dolar/TL’de 6,90 seviyesinden başlayıp 7,40 ta sonlanan yükseliş trendinde %23 fibo destek seviyesi 7,28’den geçerken, %38 fibo destek seviyesi 7,20 seviyesinden geçiyor.

Dirençler: 7,40 – 7,44

Destekler: 7,36 – 7,34

Dolar / TL Günlük Grafik

Doların yılsonu kur beklentisi 7.30 seviyelerinde bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP