Dolar Bugün de Durdurulamıyor!!

Dolar Bugün de Durdurulamıyor!!

Merkez bankası faiz kararının beklendiği haftanın ilk günlerinde Dolar/TL yeni rekor seviyesine ulaşarak, 7.6432’ye kadar yükselmiş durumda. Euro/TL ise 9 seviye üzerinde seyrederken tarihi zirvesini korumaya devam etmekte. Bu sabah Dolar/TL 7.62üzerinden, Euro/TL ise 8.98 üzerinde seyrine devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:11
Dolar Bugün de Durdurulamıyor!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar dün piyasada ki risk düşüşleri ve nakit ihtiyaçlar sebebiyle yükselişte olan dolar, sert bir yükselişle tarihinin en yüksek rakamlarını gördü. Dünya borsalarında satış dalgalanlamaları yaşanırken, en büyük zararı Avrupa borsaları ve bankaları gördü. Altın satışı başta olmak üzere dolar endeksi de 94 puanı test etti.

TL’nin dolar karşısında ki düşüşleri de doların küresel çapta değer kazanmasını artırdı. Bu rakam 7.64 üzerini gördü. Euro/TL’de 9 seviyesini aşmış durumda.

Piyasaların şu sıralar gündeminde ise TCMB’nin piyasaya sağlamış olduğu ortalama maliyeti politika faizinin 90 baz puan altında gözüküyor yani 7.34’e kadar gerilemişti.

Şuan ki enflasyonun ve ilerde ki enflasyonların beklentilerin altında kalan para politikası sıklığının başta yurtiçi olmak üzere dövize yeni hareketlenmeler getirip getirmeyeceği merakla izleniyor. Yabancı insanlar ise hızları yavaşlamış olsa da Türkiye’ ye yatırım yapmayı azaltmaya başladılar.

Yılbaşından bu zamana kadar baktığımız da 12 Eylül itibarinden hisse ve bono piyasasından çıkışlar yaklaşık olarak 13.5 milyar dolar sıralarında. Yurtiçi yerleşiklerinin altın döviz birikimleri ise 218.7 milyar dolar ile yeni zirveyi görmüş durumda.

22 Eylül dolar kuru 7.6306’dan işlem görmekte. Euro/TL ise 8.9790’dan işlem görüyor.

  • Dolar alış fiyatı ; 7.6334
  • Dolar satış fiyatı; 7.6445

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP