DOLAR

32,4689

-0.06%
EURO

34,7325

-0.7%
ALTIN(gr)

2.434,75

-0,05%
BİST 100

%
Altın Dolandırıcılığı Artıyor

Altın Dolandırıcılığı Artıyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde dolandırıcılık vakalarının arttığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Altın Dolandırıcılığı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden altın alan vatandaşların daha fazla dolandırıldığını açıkladı.

Kuyumcudan altın alan vatandaşların internetten altın alan vatandaşlara oranla daha az dolandırıldığını açıklayan Palandöken, vatandaşların altın alırken ve satarken dikkatli olmasını, altın alırken kuyumculardan altın almaya özen gösterilmesinin daha güvenilir olabilecek olduğunu açıkladı.

Çeyrek altın üretiminin bu yılın 2 ayında %69 oranında azaldığını ve azalma sonucunda fiyatlarda da artış olduğunu ifade eden Palandöken, geçtiğimiz sene 140 TL olan gram altının bu sene 190 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Altın Alan Kazanıyor

Geçtiğimiz 1 yıl önce altın alan vatandaşlar şimdi %20 oranında kar elde etmiş durumdalar

Bu oran altına yapılan yatırıma göre değişirken, %40 oranına varan kar elde etmek mümkün olabiliyor. En fazla güvenilir yatırımlardan birisi olan altın, hem yatırımcısına kazandırıyor hem kuyumculara kazandırırken, en fazla kazançlı 3 yatırımdan birisi olarak gösteriliyor.

Yatırımcılar ise döviz kuru ve altın arasında ortak bir karara varılmasının daha etkili olabileceğini ve bir yılda çok iyi rakamlar kazanılabileceğini belirterek vatandaşların %50 döviz, %50 altın yatırımı yaptıklarını belirtiyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP