DOLAR

32,5857

0.3%
EURO

35,0314

0.15%
ALTIN(gr)

2.457,42

0,88%
BİST 100

%
Bina Çatılarında Üretilecek Elektriğe Maliye Bakanlığından Destek Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Bina Çatılarında Üretilecek Elektriğe Maliye Bakanlığından Destek Geldi

Bina Çatılarında Üretilecek Elektriğe Maliye Bakanlığından Destek Geldi

Maliye Bakanlığı, binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden üretilecek elektriğin satışı konusunda destek verdiğini açıkladı. Bu konu ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, elektrik üretimine ilişkin destek kapsamında talimat verdiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Bina Çatılarında Üretilecek Elektriğe Maliye Bakanlığından Destek Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden üretilecek elektriğin satışı konusunda Maliye Bakanlığından destek geldi. Bu konu ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamada bulundu.

Binaların çatı ve cephelerinde üretilecek elektrikle ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşlara sağlayacak kolaylıklarına değindi. Maliye Bakanı Ağbal yapmış olduğu açıklamasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) düzenlemesi ile binalarda üretilecek ihtiyaç fazlası elektriğin sisteme verilerek enerji arzı ihtiyacına katkı sağlanacağını belirterek, Maliye Bakanlığı açısından ise paranın söz konusu olduğu her alanda verginin de gerekli olduğunu vurguladı.

KDV Desteği

Elektrik üretimine ilişkin gerçekleştirilen düzenlemeye ilişkin Maliye Bakanı Naci Ağbal, sektör için oldukça önemli olduğunu belirtti. Bakan Ağbal; “Biz şimdi vatandaşa desek ki, ‘ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satarken fatura keseceksin, beyanname vereceksin,’ bunlar zor işler. Dolayısıyla vergi politikası tarafında destek vermek üzere buradan oluşan kazançların vergiden istisna edilmesi, bu yapılan teslimlerin KDV’den müstesna tutulması mümkün” açıklamasında bulundu.

Talimat Verildi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hayata geçirilen düzenlemeye destek vermek için devreye girdiklerini vurguladı. Ağbal talimat verdiğini belirterek, bu alanı desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

10 Kilovat Sınırı Var

Ağbal, eğer yetiştirilebilirse, Bakanlar Kurulu tarafından da uygun görülür ise bu düzenlemenin torba yasaya bile konulabileceğini aktardı. Ayrıca Bakan Ağbal, vatandaşın esas amacının kendi ihtiyacını karşılaması olduğunu belirterek, bu konuda 10 kilovata kadar bir sınırın var olduğunu vurguladı.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP