DOLAR

32,3438

0.19%
EURO

35,1309

-0.17%
ALTIN(gr)

2.240,23

-0,13%
BİST 100

%
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İlaç, Gübre ve Tohuma Tanzim Satış Geliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İlaç, Gübre ve Tohuma Tanzim Satış Geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İlaç, Gübre ve Tohuma Tanzim Satış Geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılmış olduğu bazı etkinlikler kapsamında çiftçilere yönelik bazı adımlar atılacağını ve ilaç, gübre ve tohuma tanzim satış geleceğini söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İlaç, Gübre ve Tohuma Tanzim Satış Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da bazı açılış etkinliklerine katıldı. Katılmış olduğu etkinlikler kapsamında bir konuşma yapan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu tarımsal ürünlere tanzim satışların geleceğini duyurdu.

TARIM ÜRÜNLERİNE TANZİM SATIŞ GELİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılmış olduğu programlar kapsamında çiftçilere sağlanan desteklerden bahsetti. Bu kapsamda çiftçiye mazottan gübreye her alanda destek olunduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu fiyatların yüksek olmasının nedenini rantçılar olarak açıkladı. O rantçıların ortadan kaldırılacağını açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çiftçi kazanacak ve aynı zamanda tüketici de kazıklanmayacak açıklamasında bulundu.

Bunun yanında çiftçinin üretim maliyetlerinin azaltılması için KDV’yi sıfırladıklarını aktaran Mevlüt Çavuşoğlu bu indirime rağmen tarım ürünlerinde fiyatların düşmediğini vurgularak şu açıklamada bulundu.

İlaç, Gübre ve Tohum Tanzim Satış İle Satılacak

“Şimdi yine aynı fırsatçılar, rantçılar döviz kurundaki dalgalanmaları fırsat bilerek gübre, tohum ve ilaçta fiyatları yükseltti. İlaçta ve gübrede KDV’yi sıfırladık. Bu rantçılar dolar düşmesine rağmen fiyatları düşürmediler. Bu rantçıları kaldırmak için çalışma yapıyoruz. Çünkü tarım Türkiye’nin geleceğidir. İstanbul, Ankara, Malatya, Konya’da kış aylarında tüketici olmazsa biz olmayız. Ama çiftçi olmazsa tüm Türkiye olmaz. İlaç, gübre ve tohumdaki artışları indirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Nasıl tanzim satış yaptıysak ilaç, gübre ve tohumda da aynısını yapacağız, olay bu. Tarım Kredi Kooperatifi, devletin değil çiftçinin kooperatifidir. Bizler sizlerin savunucusuyuz ve sonuna kadar çiftçilerimizin hakkını savunacağız. Devlet olarak çiftçilerimizi desteklemeye, korumaya, kollamaya devam edeceğiz ve özellikle de elleri nasırlı çiftçilerimizin yanında olacağız.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP